Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIDEO: U zatvoru u kojem boravi Ivo Sanader

Obitelj još nije zatražila zahtjev za posjetom, no turisti već dolaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader, bivši predsjednik Vlade, već je treći dan u pritvoru u Salzburgu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hebrang još nije odlučio 'Odluka o mojoj kandidaturi nije došla preko noći' Slika nije dostupna Ivo Sanader smijenio Andriju Popovića

Dokumenti potrebni za izručenje iz Hrvatske su poslani austrijskom sudu, ali on će u tamošnjem pritvoru ipak provesti još barem dva tjedna. Vijest o najpoznatijem stanaru zatvora brzo se proširila, a zatvorenici iz bivše države znaju sve o njemu.

Upoznati su s informacijom da je Sanader u ćeliji broj 79 i da se s glavne ulice ne može vidjeti njegov prozor. Tvrde da dobiva bolju hranu nego većina zatvorenika i da ima otvorenu ćeliju cijeli dan.

>> Hrvatska zatražila Sanaderovo izručenje

>> Uprava se pobrinula za odgovarajućeg cimera, 'dobro se razumiju'

>> 'Bajić: Sanaderu je blokirana i imovina koju nije prijavio

'Ujutro kad se probudi, dobije doručak. Zatim može izaći i otuširati se. Također može izaći na zrak na sat vremena. Nakon toga dobije hranu. Poslijepodne može razgovarati s drugim zatvorenicima i prošetati.U 17 sati ćelija se zatvara. Nema specijalne uvjete. Uvjeti su isti kao i za ostale zatvorenike', rekao je Dietmar Knebel, upravitelj zatvora.

'Liječnik ga je pregledao, sve je u redu'

Sanader iza rešetaka privukao je i brojne turiste iz Hrvatske koji dolaze u Salzburg Sanader u ćeliji ima televizor i radio. Ne smije imati mobitel. Ima pravo dva puta dnevno razgovarati s odvjetnikom i članovima svoje obitelji s telefonske govornice. 'Gospodina Sanadera je posjetio liječnik. Obavit će se još neke pretrage i tada ćemo moći više reći. Liječnik ga je pregledao od glave do pete i sve je u redu', dodao je upravitelj Knebel.

Fotografija za uspomenu

Sanader iza rešetaka privukao je i brojne turiste iz Hrvatske koji dolaze u Salzburg. Među njima i bračni par iz Rijeke. 'Došao sam se fotografirati ispred njegove 'vile' za uspomenu. Jer ovo je u principu prvi korak prema pravoj demokraciji u našoj zemlji, zar ne? Da tako jedna velika riba napokon padne', rekao je turist iz Rijeke.

Ivo Sanader bi trebao imati i prvi posjet svoje obitelji. Kako se doznaje od upravitelja, još nitko nije uputio zahtjev za to.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene