Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ivo Sanader smijenio Andriju Popovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Vlade nam je potvrđeno da je Andrija Popović, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, razriješen svoje druge predsjedničke dužnosti, one predsjednika Fonda za razvoj i zapošljavanje.

Tako je predsjednik Vlade Ivo Sanader, na izvanrednoj telefonskoj sjednici Vlade oko 18 sati, zapravo odlučio riješiti krizu u hrvatskoj muškoj odbojci.

Pročitajte i ovo Aleksandra Prijović Smjena zbog koncerta Nered zbog Prijović u Zadru: Gradonačelnik će smijeniti direktora dvorane Volodimir Zelenski Traži pozitivan stav Dok kruže glasine o Zalužnijevoj smjeni, Zelenski objavio: "Planiram veći zahvat od smjene samo jedne osobe"

Za vršitelja te dužnosti Vlada je imenovala predsjednika Petra Tonkovića. 

Razrješenje Andrije Popovića predložila je Kadrovska komisija Vlade, no u priopćenju sa sjednice ne navode se razlozi njegova razrješenja.

Popović je, inače, jedan od aktera krize u Hrvatskom odbojkaškom savezu (HOS) koja je nastupila prije dva tjedna kada je Izvršni odbor HOS-a smijenio izbornika muške reprezentacije, Radovana Malevića. 

HOS je tada imenovao Lea Barića novim izbornikom muške reprezentacije, no, svi ključni igrači iskazali su podršku Maleviću i sa njim treniraju na Bjelolasici, pripremajući se za EP koje se održava u Rusiji od 6. do 16. rujna.

Objavljujući zaključke sastanka s ministrom znanosti, obrazovanja i športa Draganom Primorcem i predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, na kojemu je dogovoren način razrješenja krize, Popović je prije dva dana na konferenciji za novinare izjavio da je jedan od uvjeta i da se Malević ispriča, što se na kraju ispostavilo netočnim. 

Pritom je rekao i da se Malević slaže sa svim zaključcima, no Malević je to opovrgnuo, a sa Bjelolasice je zatražio ostavku cjelokupnog Izvršnog odbora HOS-a na čelu s Popovićem.

HOS do nedjelje, 5. kolovoza, ima rok za predaju popisa
reprezentativaca (18 igrača) koji će sudjelovati na EP.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene