Novinarka Andrea Topić opisala je napad četvorice muškaraca dok je bila na novinarskom zadatku te istraživala rodnu kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Galerija


Novinarku Andreu Topić u četvrtak su u mjestu Ivanbegovini kod Imotskog napala četvorica muškaraca. Policija ih je uhitila u petak, te nad njima provela kriminalističko istraživanje.

Vezani članci Nejednaki pred zakonom - 3 Kad je država jednima majka, a drugima maćeha: Pali na natječaju vrijednom milijun kuna zbog - pogrešne boje konca! Milan Kujundžić Iz Sabora potvrdili da je Kujundžić tražio aktiviranje saborskog mandata

"Rekli su mi da se maknem, da ja tu nemam što snimati. Prvi koji mi je došao bio je čovjek koji mi se predstavio kao ministrov rođak. Prepoznao me jer je znao da sam novinarka, a prepoznala sam i ja njega jer sam ranije u tom mjestu snimala jednu reportažu", rekla je novinarka za N1.

Istaknula je kako je imala svako pravo snimati.

"Ja sam bila na javnoj površini, imam svako zakonsko pravo snimati što želim, nisam ni prišla u privatni posjed kuće, oni su me napali i rekli da ne smijem snimati", ispričala je novinarka.

"To je trajalo 25 do 30 minuta. Napad nije bio samo verbalan, policija je utvrdila oštećenja na mom automobilu." Napomenula je kako se nakon svega osjeća grozno. "Otkad sam se probudila, cijeli dan se tresem i u šoku sam.

Oni su mene doslovno zatvorili. Sjatili su se oko mene, nisam imala kamo, morala sam ući u vozilo", opisala je napad. Nezadovoljna je reakcijom ministra Kujundžića, koji je rekao kako su muškarci vjerojatno pomislili da je provalnik.

"Oni su znali da sam novinarka i to su jasno rekli", napomenula je.