Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Sanirana glavnina problema"

Novi Zagreb napokon dobio vodu: "Moguć je slabiji tlak u slavinama, cisterne su spremne izaći na teren"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici pojedinih dijelova Novog Zagreba ni u srijedu ujutro nisu imali vode.

Naselja u Novom Zagrebu koja su u srijedu drugi dan zaredom bila bez vode, priključena su na vodoopskrbnu mrežu i sva kućanstva trebala bi imati pitku vodu. Dio kućanstava mogao bi u slavinama imati slabiji tlak vode. Cisterne s pitkom vodom su u pripravnosti, doznajemo u zagrebačkoj Vodoopskrbi i odvodnji.

Pročitajte i ovo Smanjiti gubitak najvažnija zadaća - 1 Cijena opstanka Hrvatska posjeduje ogromno blago zbog kojega će se uskoro voditi ratovi: Sada ima plan kako ga sačuvati, je li dovoljan? Ilustracija u začaranom krugu Europi prijeti velika kriza: Oko ovog bi se mogao voditi i rat, sukobi su već počeli

"Novozagrebačka naselja u kojima u utorak zbog puknuća magistralnog cjevovoda nije bilo vode, priključena su na vodoopskrbnu mrežu te u ovim trenucima nema prekida u isporuci. Zbog tehničkih su razloga moguća ograničenja u distribuciji koja se u nekim domaćinstvima mogu odraziti slabijim tlakom, no trenutačno nemamo dojava o ozbiljnijim poteškoćama.

Potrošači su tijekom radova na vodoopskrbni sustav priključivani postupno, sukladno pravilima struke i kapacitetima infrastrukture kojom se opskrbljuje razgranato područje, velik broj korisnika i visoke stambene zgrade. U slučaju eventualnih daljnjih poteškoća u opskrbi, do kojih može dolaziti tijekom i nakon sanacije puknuća, korisnike molimo da takve – izolirane slučajeve, dojave na broj Pozivnog centra 072 500 400.

​Iako je sanirana glavnina problema, cisterne su iz preventivnih razloga i danas u pripravnosti te će u slučaju nestabilnosti sustava biti odmah upućene na teren. ​Na suradnji, strpljenju i razumijevanju još jedanput zahvaljujemo svim stanovnicima dijelova Sopota, Dugava, Travnog, Sloboštine, Središća, Zapruđa, Utrina i Jakuševca", priopćeno je iz Vodoopskrbe i odvodnje.

U srijedu ujutro naselja ponovno bez vode

Podsjetimo, stanovnici pojedinih naselja u Novom Zagrebu ujutro su ponovno ostali zatečeni suhim slavinama. "Drugi dan sam bez vode u Novom Zagrebu, ne mogu vjerovati da se takvo nešto može dogoditi u 21. stoljeću u gradu poput Zagreba", kazao nam je čitatelj iz Dugava. "Ovo na što su prespojili ima premali tlak, još jučer navečer se dalo oprati,a ujutro u 5:40 ni kap", požalio se.

Na stranicama Zagrebačkog holdinga ranije je objavljeno da su potrošači u novozagrebačkim naseljima Sopot, Dugave, Sloboština, Klara, Utrina bez pitke vode. Navedeno je da su cisterne upućene na teren te da su radovi u tijeku. "Bez vode su i potrošači u Ulici Otona Ivekovića u Sesvetama", priopćeno je iz Holding centra.

Na dežurnom telefonu Vodoopskrbe i odvodnje doznali smo da imaju dojavu o problemu u opskbi vodom na istom području na kojem u utorak nije bilo vode zbog puknuća magistralnog cjevovoda. Radi se o naseljima Sopot, Dugave, Travno, Sloboština, Središće, Zapruđe, Utrine i Jakuševac. Dežurne ekipe izašle su na teren.

Stanovnici Novog Zagreba u utorak su veći dio dana bili bez vode, a cisterne s oznakom "VODA ZA PIĆE" kružile su navedenim kvartovima. Mnogi od njih požalili su se na to da cisterni nema dovoljno.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene