Novi Zagreb bez vode (Foto: Pixsell,Filip Kos)
Novi Zagreb bez vode (Foto: Pixsell,Filip Kos) Foto: Pixsell,Filip Kos

Stanovnici pojedinih dijelova Novog Zagreba ni u srijedu ujutro nisu imali vode.


Naselja u Novom Zagrebu koja su u srijedu drugi dan zaredom bila bez vode, priključena su na vodoopskrbnu mrežu i sva kućanstva trebala bi imati pitku vodu. Dio kućanstava mogao bi u slavinama imati slabiji tlak vode. Cisterne s pitkom vodom su u pripravnosti, doznajemo u zagrebačkoj Vodoopskrbi i odvodnji.

Vezani članci Znate li kakvu vodu pijete? Za one kojima treba nacrtati: Znate li što činimo našoj pitkoj vodi? Gradska skupština Grada Zagreba (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Nezadovoljni otpisom duga koji su sami podržali: "Jednostavno morate birati između dvije loše stvari"

"Novozagrebačka naselja u kojima u utorak zbog puknuća magistralnog cjevovoda nije bilo vode, priključena su na vodoopskrbnu mrežu te u ovim trenucima nema prekida u isporuci. Zbog tehničkih su razloga moguća ograničenja u distribuciji koja se u nekim domaćinstvima mogu odraziti slabijim tlakom, no trenutačno nemamo dojava o ozbiljnijim poteškoćama.

Potrošači su tijekom radova na vodoopskrbni sustav priključivani postupno, sukladno pravilima struke i kapacitetima infrastrukture kojom se opskrbljuje razgranato područje, velik broj korisnika i visoke stambene zgrade. U slučaju eventualnih daljnjih poteškoća u opskrbi, do kojih može dolaziti tijekom i nakon sanacije puknuća, korisnike molimo da takve – izolirane slučajeve, dojave na broj Pozivnog centra 072 500 400.

​Iako je sanirana glavnina problema, cisterne su iz preventivnih razloga i danas u pripravnosti te će u slučaju nestabilnosti sustava biti odmah upućene na teren. ​Na suradnji, strpljenju i razumijevanju još jedanput zahvaljujemo svim stanovnicima dijelova Sopota, Dugava, Travnog, Sloboštine, Središća, Zapruđa, Utrina i Jakuševca", priopćeno je iz Vodoopskrbe i odvodnje.

U srijedu ujutro naselja ponovno bez vode

Podsjetimo, stanovnici pojedinih naselja u Novom Zagrebu ujutro su ponovno ostali zatečeni suhim slavinama. "Drugi dan sam bez vode u Novom Zagrebu, ne mogu vjerovati da se takvo nešto može dogoditi u 21. stoljeću u gradu poput Zagreba", kazao nam je čitatelj iz Dugava. "Ovo na što su prespojili ima premali tlak, još jučer navečer se dalo oprati,a ujutro u 5:40 ni kap", požalio se.

Na stranicama Zagrebačkog holdinga ranije je objavljeno da su potrošači u novozagrebačkim naseljima Sopot, Dugave, Sloboština, Klara, Utrina bez pitke vode. Navedeno je da su cisterne upućene na teren te da su radovi u tijeku. "Bez vode su i potrošači u Ulici Otona Ivekovića u Sesvetama", priopćeno je iz Holding centra.

Na dežurnom telefonu Vodoopskrbe i odvodnje doznali smo da imaju dojavu o problemu u opskbi vodom na istom području na kojem u utorak nije bilo vode zbog puknuća magistralnog cjevovoda. Radi se o naseljima Sopot, Dugave, Travno, Sloboština, Središće, Zapruđe, Utrine i Jakuševac. Dežurne ekipe izašle su na teren.

Stanovnici Novog Zagreba u utorak su veći dio dana bili bez vode, a cisterne s oznakom "VODA ZA PIĆE" kružile su navedenim kvartovima. Mnogi od njih požalili su se na to da cisterni nema dovoljno.