Komarac, ilustracija (Foto: Getty)
Komarac, ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty

Na području Koprivnice potvrđen je još jedan slučaj zaraze virusom Zapadnog Nila.


Iako je klinička slika pokazala da se radi o meningitisu, 50-godišnjakinja iz Novigrada Podravskog ipak je lakši slučaj pa nije bilo potrebe za liječenjem u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Nakon tjedan dana liječenja u koprivničkoj bolnici puštena je na kućnu njegu, piše Podravski.hr.

Epidemiologinja iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Maja Blažeković potvrdila je da se radilo samo o blažim simptomima. "Gospođa je imala samo blaže simptome i počela se dobro oporavljati, pa je puštena kući. Radi se o osobi srednje životne dobi i oporavit će se bez posljedica, dok se starije osobe i djeca zbog slabijeg imunološkog stanja od takvih bolesti, u pravilu, teže oporavljaju", kazala je Blažeković.

Vezani članci Slika nije dostupna Sve što morate znati o zika virusu Slika nije dostupna Nakon uboda komaraca umrlo 16, a zaraženo 200-injak ljudi!

Ovo je treći slučaj u toj županiji. Osoba s križevačkog područja također je puštena na kućnu njegu, a pacijentica iz Kalinovca i dalje je u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu.

Kako doznajemo od dr. Marka Kutleše iz klinike, kod njih su na liječenju četiri pacijenta zaražena virusom Zapadnog Nila. "Od četiri pacijenta, dvoje se osjeća bolje i jedan pacijent više nije na intenzivnoj njezi. Drugih dvoje pacijenata i dalje je u komi i na aparatima za disanje, a stanje im je nepromijenjeno", kazao je Kutleša za DNEVNIK.hr.

U Hrvatskoj je od početka srpnja od bolesti Zapadnog Nila oboljelo 47 osoba, od kojih je dvoje umrlo. Bolest prenose komarci.