Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zataškavanje ili razotkrivanje?

Novi detalji skandala u Vrbovskom: Zašto nema gradonačelnika među uhićenima?

Aktualno Galerija Uhićeni policajci i pročelnica - 1 Uhićeni policajci i pročelnica - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uhićeni policajci i pročelnica - 2 Uhićeni policajci i pročelnica - 2 Foto: DNEVNIK.hr Uhićeni policajci i pročelnica - 3 Uhićeni policajci i pročelnica - 3 Foto: DNEVNIK.hr Uhićeni policajci i pročelnica - 4 Uhićeni policajci i pročelnica - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Uhićeni policajci i pročelnica - 5 Galerija 1/5 >>
Četvero uhićenih u akciji USKOK-a zbog prometne nesreće u Vrbovskom pušteno je na slobodu uz mjere opreza. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

USKOK četvero uhićenih sumnjiči da su pomagali gradonačelniku u izbjegavanju prekršajne odgovornosti i prikrivanju njegove prometne nezgode kad je pod utjecajem alkohola vozilom sletio s ceste. No, njega na popisu uhićenih nije bilo. 

Gradonačelnik Vrbovskog, smatra USKOK, u rujnu 2019. godine pod utjecajem alkohola službenim vozilom sletio je s kolnika. Za prometni prekršaj javnost saznaje nakon četiri i pol godine, a uhićena su tri policajca i pročelnica grada Vrbovskog.

USKOK ih sumnjiči da su tog rujna pomogli gradonačelniku u izbjegavanju prekršajne odgovornosti. Policajci su, smatra USKOK, u izvješću ophodnje neistinito naveli da je službenim vozilom upravljala uhićena pročelnica, a ne gradonačelnik u alkoholiziranom stanju.

Pročitajte i ovo Marijan Bitanga, glasnogovrnik hrvatskih sudaca Mjere upozorenja Novi problemi za građane: Suci idu u bijeli štrajk, objavili kada počinju i na kojim predmetima neće raditi

Pročitajte i ovo Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem"

Nakon što su izašli pred suca istrage, daljnji tijek postupka četvorka će čekati na slobodi, ali uz mjere opreza.

Gradonačelnik pred kamere nije htio. Iako ga se u USKOK-ovu priopćenju spominje u sklopu jučerašnjih uhićenja nije ni ispitan ni priveden. U telefonskom razgovoru opovrgava tvrdnje USKOK-a, koji na odluku suda najavljuje žalbu.

Više detalja pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Katarine Jusić Mezga.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene