ZET-ov tramvaj, ilustracija (Foto: Jurica Galoić/ Pixsell)
ZET-ov tramvaj, ilustracija (Foto: Jurica Galoić/ Pixsell) Foto: Jurica Galoi?/ Pixsell

Od ponedjeljka, 1. travnja, ZET uvodi nove vozne karte od šest i deset kuna, koje će se prodavati isključivo kod vozača tramvaja i autobusa, dok će pojedinačne jeftinije karte i dalje biti dostupne na kioscima i prodajnim mjestima ZET-a.


Karte od šest kuna, kupljene kod vozača, vrijedit će za dnevnu vožnju do 30 minuta, dok će karte od deset kuna vrijediti za vožnju do 60 minuta, priopćeno je iz ZET-a.

Vezani članci Nove karte (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Stigle nove karte, vozači više ne prodaju sve: Od danas nova pravila u ZET-u, pripremite se za vožnju na vrijeme Tramvajska karta (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Poskupljuju ZET-ove karte sa četiri na možda čak osam kuna

Nove papirnate, pojedinačne karte kupljene u vozilu po cijeni od šest i deset kuna za sada će vrijediti samo na prometnom području Grada Zagreba, odnosno na području I. tarifne zone, dok sve ostale pojedinačne karte vrijede na svim prometnim područjima.

Uvođenjem novih karata neće se ukinuti pojedinačna karta kupljena u vozilu od 15 kuna - za vožnju do 90 minuta, kao ni dnevna karta, te ih putnici i dalje mogu kupiti kod vozača.

Također, na prodajnim mjestima ZET-a, kao i na kioscima ugovornih partnera, i dalje će biti dostupne pojedinačne papirnate karte od 4, 7 i 10 kuna za vožnju od 30, 60 i 90 minuta. (Hina)