Lokalni portali i sportsko-ribolovno društvo pišu o "tajnoj norijadi" koja se dogodila u petak na Jezeru Banja u Vinkovcima, a na kojoj je sudjelovalo gotovo 2000 mladih. Navodno je bilo alkohola, ali i izvlačenja alkoholiziranih mladića i djevojaka iz jezera kako se ne bi utopili. Iz PU vukovarsko-srijemske doznajemo da su sve te informacije - neistinite.


Kako doznajemo od glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Dragoslava Živkovića, na jezeru se u petak navečer skupilo puno manje maturanata od 2000.

Vezani članci Policijski pištolj, ilustracija Unutarnja kontrola potvrdila: Policajka iz opravdanog razloga pucala u provalnika u Vinkovcima U prometnoj nesreći u Starim Mikanovcima poginulo četvero mladih Detalji nesreće u kojoj su izgubljena četiri mlada života: Bili su u kafiću, išli po burek i poginuli, općine će proglasiti dan žalosti

"Broj mladih bio je višestruko manji od onog o kojemu se piše. Mi smo bili tamo prisutni, ali nema govora o nekakvom utapljanju i izvlačenju iz jezera. Nema govora o remećenju javnog reda i mira", kazao je Živković za DNEVNIK.hr i potvrdio da je policija tamo bila, ali nije bilo potrebe za njihovim postupanjem.

Spontano okupljanje oko 600 mladih

"Dana 22. svibnja oko 21.00 sati na jezeru 'Banja' kod Vinkovaca je počelo spontano okupljanje maturanata što su policijski službenici PU vukovarsko-srijemske popratili svojom nazočnošću.

U pojedinim razdobljima na području oko jezera je bilo okupljeno i do 600 osoba. Policijski službenici nisu zabilježili narušavanje javnog reda i mira niti druge događaje koji bi ugrožavali sigurnost ili ukazivali na nedopušteno ponašanje", priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

Tvrde da ih je bilo gotovo 2000

Naime, Športsko ribolovno društvo Jezera Banja na društvenoj je mreži opisalo "tajnu norijadu" u kojoj se skupilo gotovo 2000 maturanata koji su na neosvjetljenom prostoru organizirali feštu.

Kako navode, djevojke i mladići su bili pijani, mnogi od njih su završili u jezeru, a policajci su ih izvlačili i spašavali od utapljanja.

Njihov post prenosimo u cijelosti.

"Neponovilo se!
Prošle noći nismo mirno spavali. Ne zbog smeća, mogućeg oštećenja sadržaja na Banji, buke ili bilo čega drugoga, nego zbog činjenice da se na Banji okupilo gotovo 2000 mladih, koji su na neosvijetljenom i za mnoge nepoznatom prostoru, uz dva jezera i kanal Nevkoš imali neorganiziranu, nenajavljenu, 'spontanu norijadu'!

Kada smo vidjeli da se okuplja veliki broj mladih na Banji alarmirali smo gradonačelnika i policiju koji su odmah poduzeli odgovarajuće mjere!

Zahvaljujemo djelatnicima PU Vukovarsko-srijemske (temeljna, krim i interventna policija) koji su prošle noći, svojim angažmanom spasili mnoge mlade živote! Policajci su iz jezera na Banji tijekom noći izvukli i spasili od sigurnog utapljanja najmanje desetak alkoholiziranih djevojka i mladića. Broj bi bio i veći da policajci nisu neprestano bili uz mlade i pijane i pazili na njih i upozoravali ih na opasnosti!

Zahvaljujući djelovanju policije ovo veliko, neorganizirano okupljanje je prošlo bez velike tragedije te se jutros pričalo samo o odbačenom smeću, a ne o mladim utopljenicima.

Nadamo se da više nikome neće pasti na pamet da okupi ovoliki broj mladih na Banji, po mraku, bez osiguranja djelatnika PU, bez kola hitne medicinske pomoći, bez sanitarnih čvorova, bez redarske službe,... a uz velike količine alkohola!

Smeće su djelatnici tvrtke 'Nevkoš' do podneva pokupili. Još jednom hvala svima koji su sinoć reagirali na naš poziv, spriječili tragediju i danas otklonili posljedice ove 'spontane norijade'!", napisali su na Facebooku.