Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasno vrijeme

Njemačkoj prijeti kaos: Ponovno najavljuju ekstremni crni led

Ilustracija
Ilustracija Foto: Reuters / Screenshot
Od srijede dijelovima Njemačke prijete obilne snježne oborine, niske temperature i opasni crni led. Meteorolozi najavljuju i do 40 centimetara snijega.

Njemačka meteorološka služba upozorava na teške do izrazito teške vremenske uvjete koji bi mogli potrajati do četvrtka.

Dijelovima zemlje prijete obilne snježne oborine, niske temperature i opasni crni led, prenosi Frankfurter Rundschau

Izdano je upozorenje na oluju zbog obilnih snježnih padalina za administrativne okruge Darmstadt, Gießen i Kassel za srijedu.

U središnjem i zapadnom Hessenu, kao i regiji Taunus i dijelovima Rajnsko-majnskog područja, očekuje se do 40 centimetara snježnog nanosa. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Svjetski ekonomski forum WHO se sprema za crni scenarij: Moguća pandemija mogla bi uzrokovati 20 puta više smrtnih slučajeva od koronavirusa

Njemačka meteorološka služba također očekuje veće smetnje u cestovnom i željezničkom prometu te stoga preporučuje izbjegavanje putovanja automobilom.

Tzv. crni led je tanki zaleđeni sloj na cesti koji se stvara nakon što kiša ili snijeg padaju pri niskim temperaturama i stvaraju led na cesti. Pojavi crnog leda pridonose i automobili jer automobilske gume otapaju snijeg i led na cesti, ali se snijeg opet brzo zaleđuje u vrlo tankome i prozirnom sloju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene