Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAZNENA DJELA

USKOK u akciji: Uz policajce uhićena i pročelnica iz Vrbovskog

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Ranko Suvar/Cropix Ilustracija Ilustracija Foto: Damir Skomrlj/Cropix Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Najnovija vijest Najnovija vijest Foto: DNEVNIK.hr +3 Ilustracija Galerija 1/8 >>
Uz troje policajaca, u utorak je u antikorupcijskoj akciji na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije, uhićena i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog.

Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić potvrdio je da je policija jutros na ispitivanje odvela pročelnicu Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog Marinu Tonković te da je obavljen i pretres njene kuće.

Mufić ističe kako pretpostavlja da je riječ o slučaju jednog prometnog prekršaja s vozilom Grada Vrbovskog otprije nekoliko godina, u kojemu, kaže, nije bilo štete, a u kojemu se sumnjiči i njega osobno.

Četvero uhićenih osumnjičeno je za kaznena djela protiv službene dužnosti, a kriminalističko istraživanje provodi Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji s Uskokom.

Po završetku kriminalističkog istraživanja uhićene osobe bit će predane pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava bit će podnesena Uskoku, objavila je policija.

Uskok je ranije priopćio da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na primorsko-goranskom i karlovačkom području.

Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković - 8 izjava nakon sjednice HDZ-a Plenković ne zna ništa o aferama svojih stranačkih kolega, ali zna kakav je Milanović: "To je čista zavist i zloba"

Zatraži li, nakon pokretanja istrage, tužiteljstvo za osumnjičene određivanje istražnog zatvora o tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda.

"Naš branjenik je iznio obranu, aktivno se branio. Porekao je inkriminacije koje mu se stavljaju na teret. Radi se o dva kaznena djela, zlouprabe položaja i krivotvorenje isprave", rekao je Berislav Pavišić, odvjetnik Denisa Nikolausa.

"Hrvatska policija, Ministarstvo unutarnjih poslova spada u one institucije koje nemaju nikakvo razumjevanje za bilo kakvo kršenje Zakona unutar vlastitih redova. Svi ti događaji, uključujući i ovaj, odnosno njihovo otkrivanje je posljedica rada iste te policije", dodao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene