Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasnogovornik MOST-a:

OSUĐUJU PRITISAK - 'MOST je spreman preuzeti odgovornost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok Božo Petrov, čelni čovjek MOST-a, prakticira 'silenzio stampa', njegovi suradnici ipak daju izjave za medije.

Nikola Grmoja, dogradonačelnik Metkovića i osoba od povjerenja Bože Petrova kazao je u petak kako se MOST ne raspada, usprkos činjenici da je Drago Prgomet izbačen iz stranke i da bi sa sobom mogao povući još najmanje dvije članice koje su osvojile saborske mandate. Riječ je o Gordani Rusak i Ireni Petrijevčanin Vuksanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Petrov o foteljama REFORME ALI ... Most ne želi manje ministarstava, a MUP im je 'izuzetno bitan' Slika nije dostupna Karamarko OBJASNIO IPAK ŽELE DALJE 'Nisam Milanović da svaki dan mijenjam svoje stavove zbog fotelje'

'MOST ima sigurnih 16 mandata i u ponedjeljak nastavljamo razgovore sa Domoljubnom koalicijom i koalicijom Hrvatska raste', kazao je Grmoja.

Lovrinović: MOST inzistira na 5 ključnih reformi. Ako se ne provedu, Hrvatska će 2017. bankrotirati

U službenom priopćenju iz MOSTA stoji kako su odmah nakon objave rezultata izbora otvorili razgovore o mogućoj poslijeizbornoj suradnji s HDZ-om i SDP-om, ponudivši im na načelnoj razini mogućnost suradnje na široj platformi negoli je to formiranje Vlade samo s jednom stranom.

Dodaju kako svaki pritisak u procesu razgovora s dvije strane može finaliziranje usmjeravati u čistu 'mi ili oni' verziju na koju MOST ne pristaje. Prednost, kažu, daju samo onom modelu usuglašavanja strukturnih reformi koji će rezultirati dobrobiti Hrvatske, a ne parcijalnim interesnim pozicijama, uključujući i poziciju MOSTA.

Sastanke koje su do sad održali nazivaju inicijalnim sastancima te nerealnim i neprihvatljivim ocjenjuju pritisak javnosti na ishitreno donošenje odluka o sastavljanju nove Vlade.

Tvrde kako su na tim sastancima dogovorili da se najprije pristupi usuglašavanju glavnih programskih pozicija i željenog smjera strukturnih reformi i promjena. Tijekom idućeg tjedna, nakon službene objave DIP-a o rezultatima izbora, MOST će dostaviti službeni prijedlog strukturnih reformi i promjena, te mogućeg ustroja nove Vlade objema stranama.

'MOST je već samim početnim prijedlogom pokazao spremnost na sudjelovanje i u izvršnoj odgovornosti i to do najviše razine. Da bi ta spremnost pala na plodno tlo MOST se nije ponašao ultimativno, stoga odbacujemo pritiske u kojima se potpuno netočno prikazuje da MOST bježi od odgovornosti. Naprotiv, baš zbog spremnosti na preuzimanje maksimalne odgovornosti, mi parcijalnom kombinatorikom ne želimo dovesti i HDZ i SDP, a onda i same sebe, u pat poziciju zbog koje bi razgovori bili blokirani', stoji u priopćenju.

Budući da su očekivanja javnosti nazvali 'nerealnim' pozvali su javnost ' da radi ozbiljnih razgovora o sudbini države ne pristane na apokaliptične scenarije rušenja svijeta zbog nekoliko dana konzultacija'.

Dodaju kako su spremni preuzeti punu odgovornost, pa i onu izvršnu, ali da niti u Hrvatski sabor niti u Banske dvore neće ući zbog fotelja ili bilo kakvih ponuda ispod stola.

Pozivaju SDP i HDZ da ne ruše šansu za odgovornu politiku koju je Hrvatska dobila na izborima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene