Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otpao kotač

Nevjerojatno! Pijani ZET-ovac busom udario automobil i pobjegao, svjedokinja ga natjerala da se vrati

ZET-ovac se zabio u automobil
ZET-ovac se zabio u automobil Foto: Kronike Velike Gorice
Vozač ZET-ova autobusa zabio se u automobil koji je bio parkiran na pločniku uz dvorište. Od siline udarca otpao je kotač automobila. No ni to nije spriječilo vozača da - pobjegne.

Nevjerojatna situacija dogodila se u Velikoj Gorici, u Ulici Matice hrvatske u ponedjeljak. Vozač ZET-ova autobusa zabio se u parkirani automobil. Prilikom udarca odletio je kotač automobila. To nije spriječilo vozača ZET-a da pobjegne s mjesta nesreće.

ZET-ovac se zabio u automobil ZET-ovac se zabio u automobil (Foto: Kronike Velike Gorice)

"Čula sam jak udarac, pogledala kroz prozor i vidjela auto u ogradi i nigdje nikoga. Sjela sam u svoj auto i otišla na autobusni kolodvor", opisala je žena koja je svjedočila prizoru nesreće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Viralna snimka VIDEO Pobjegao od kolege nakon zaustavljanja: Policajac jurio službenim vozilom pa mu odbio dati vozačku

Ubrzo je vidjela tog vozača ZET-a kako stoji na drugoj stanici. "Njegove kolege i ja natjerali smo ga da se vrati i napravio je to. Gospođa koju je udario stala je da si otvori ulazna vrata u dvorište kako bi ušla. Nije imala sreće. Nije prošla minuta i bus ju je pomeo", kazala je svjedokinja za Kronike Velike Gorice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Viralna snimka VIDEO Pobjegao od kolege nakon zaustavljanja: Policajac jurio službenim vozilom pa mu odbio dati vozačku

Pitali smo ZET o toj nesreći. "U tom trenutku u autobusu nije bilo putnika, a u nezgodi je došlo do materijalne štete. Na mjesto događaja upućena je interna kontrola ZET-a, kao i policija, koja je temeljem alkotestiranja utvrdila prisutnost alkohola u organizmu vozača. Temeljem navedenog, vozač je promptno suspendiran te je pokrenut postupak koji prethodi izvanrednom otkazivanju ugovora o radu.

Najoštrije osuđujemo neodgovorno ponašanje vozača jer Zagrebački električni tramvaj ne tolerira nepravilnosti u radu zaposlenika, a posebice vožnje pod utjecajem alkohola koja je strogo zabranjena, i internim, i zakonskim aktima prema kojima vozači također i kazneno odgovaraju za svoje postupke u prometu", istaknuli su iz ZET-a.

Policija: Imao je 1,46 promila

Iz policije su nam kazali da se radi o 43-godišnjem vozaču. "Pod utjecajem alkohola (1,46 g/kg) je dolaskom do kućnog broja 29, tijekom zaobilaženja osobnog automobila zagrebačkih registracija, koji se nalazio zaustavljen dijelom na kolniku i dijelom na nogostupu, nije držao vozilo na potrebnoj udaljenosti te je naletio na osobni automobil koji je zaobilazio te je osobni automobil nakon naleta udario u ogradu.

U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Na mjestu događaja su policijski službenici 43-godišnjaku oduzeli vozačku dozvolu na rok od 12 sati te je isključen iz prometa. Ujedno, izdan mu je prekršajni nalog te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 820 eura i zabrana upravljanja motornim vozilom D kategorije u trajanju od dva mjeseca", odgovorili su nam iz policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene