Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I dalje traje istraga o uzrocima lančanog sudara na autocesti Zagreb-Split kod tunela Krpani u kojemu su tri osobe poginule, a 16 ih je teže i lakše ozlijeđeno.


Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću čeka nalaze naručenih vještačenja, a interna istraga traje i u hrvatskim autocestama kako bi se utvrdila odgovornost za ovu stravičnu nesreću. Podsjetimo, lančani sudar dvadesetak vozila dogodio se na zaleđenoj dionici autoceste.

Među troje poginulih i policajac (29) koji je izašao pomoći unesrećenima

Vezani članci Policija, ilustracija Objavljeni detalji strašne nesreće na zagrebačkoj zaobilaznici u kojoj je život izgubila 42-godišnja žena. Policija ima važno upozorenje Policijski očevid, ilustracija Automobilom naletio na policajca u Gospiću pa pobjegao s mjesta nesreće

'Ovo je jedan težak, nedopustiv slučaj koji se zbilja ne bi smio ponoviti jer je zbilja strašno da se na najmodernijoj prometnici dogodi prometna nesreća iz banalnog razloga da se zaledi dio asfalta i da zbog toga ljudi ginu', rekao je prometni stručnjak Željko Marušić.

Provodi se i interna istraga s ciljem kako bi se utvrdilo jesu li sve službe postupile profesionalno i odgovorno u provedbi protokola važećeg Pravilnika i internih propisa vezano za zimsko održavanje autocesta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook