Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća na A1

Među troje poginulih i policajac (29) koji je izašao pomoći unesrećenima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog prometne nesreće bila je zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera.

Na dionici A1 kod tunela Krpani, između čvorova Sveti Rok i Maslenica u subotu ujutro  dogodio se veliki lančani sudar u kojem je sudjelovalo 20-ak automobila, kombi i autobus, koji je srećom, bio prazan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Blagdan Velike Gospe Pojačan promet na prilazima marijanskim svetištima: HAK upozorava vozače da prilagode brzinu Ilustracija Stanje na cestama Naoružajte se strpljenjem: Gužve na prometnicama uoči blagdana, evo gdje je najgore

U nesreći su poginule 3 osobe, jedan od njih je policajac, a sve tri osobe su poginule prilikom pomaganja unesrećenima. Jedna je osoba teško ozlijeđena i prevezena u bolnicu u Zadar, a druga je zbog ozljede kralježnice prevezena u Zagreb u Kliniku za traumatologiju.

U bolnicu u Gospić je prevezeno 18 ozlijeđenih. U policiji kažu da je dio kolnika bio potpuno zaleđen, a da su prvu dojavu o nesreći dobili oko 6:14h.

Glasnogovornica ličko-senjske policija Maja Brozičević izjavila je da je poginuo 29-godišnji policajac koji je sa svojim osobnim automobilom išao na posao u novaljsku Policijsku postaju. Bio je sudionik lančanog sudara, ali je u svom vozilu ostao neozlijeđen, pa je išao pružati pomoć unesrećenima te pri tome smrtno stradao.

Među ozlijeđenima i beba

Gotovo svi od 18 ozlijeđenih su teško ozlijeđeni s višestrukim prijelomima. Među njima je 5 maloljetnika. Od liječnika doznajemo da je među ozlijeđenima i 15-mjesečna beba koja je, srećom, prošla s lakšim ozljedama.

Naš reporter Šime Vičević bio je na mjestu događaja i razgovarao s nekoliko građana koji u svojim automobilima čekaju kraj očevida. 'U šoku smo! Bilo je nemoguće zaustaviti auto', rekli su mu.

U spašavanju je sudjelovalo 11 timova, a svi ozlijeđeni bili su zbrinuti u roku od 1:15h.

Alen Kruhak, predsjednik Uprave HAC-a za održavanje i naplatu cestarina je rekao kako se istražuje činjenično stanje i reakcije službi. Prema trenutno utvrđenim činjenicama, službe za ophodnju su nepuhih sat vremena prije nesreće tri puta prošle i utvrdile da je kolnik bio suh.

Prema indicijama, ističe Kruhak, ledena kiša je nastupila iznenada. U tom slučaju se posipa cesta, a brzina se ograničava na 40 kilometara na sat.

VIDEO: Svi putnici su u trenutku nesreće spavali. Potvrđeno da je poginuo vozač

U lipnju prošle godine nedaleko od mjesta jutrošnje nesreće kod tunela Krpani u prevrtanju autobusa poginulo je osam osoba, dok su 44 ozlijeđene. Autobus je tada probio središnju ogradu na autocesti, prešao na suprotni prometni trak i prevrnuo se na bok. Iako će se uzrok nesreće utvrditi očevidom, prema prvim informacijama, čini se da je vozač autobusa izgubio kontrolu nad vozilom, probio zaštitnu ogradu i završio na drugom dijelu autoceste.

Loši uvjeti na cestama

Ledena kiša otežava vožnju u Lici i na  dionici autoceste A1 između čvorova Otočac i Sveti Rok. Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti je moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače u HAK-u upozoravaju na oprez.

Od 30. studenoga do 4. prosinca svakodnevno od 7 do 19 sati bit će zatvorena državna cesta D26 Čazma- Donji Miklouš. Obilazak: Donji Miklouš- Martinac- D. I G. Šušnjara. Štefanje- Čazma i obratno.

Od 30. studenog do 4. prosinca svakodnevno od 8 do 18 sati bit će zatvorena državna cesta D5 Grubišno Polje- Veliki Zdenci. Obilazak za smjer Virovitica- V. Zdenci- Daruvar:G. Polje- Velika Barna- Veliki Grđevac- Veliki Zdenci i obratno. Obilazak za smjer Virovitica- Daruvar: G. Polje- Ivanovo Polje- Maslenjača- D. Daruvar i obratno.

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila (kolona oko 2 kilometra). Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok do 10. lipnja iduće godine.

Prema otoku Pagu plovi trajekt na liniji Stinica-Stara Novalja (zbog radova u Prizni).

Radi održavanja referenduma u nedjelju, 1.12.2013. godine izmijenjen je red plovidbe na zadarskom području - brzobrodska linija 9403 Zadar - Molat - Brgulje - Zapuntel - Ist: katamaran će isploviti iz luke Ist u 15,30 sati umjesto u 17,30 sati. Brzobrodska linija 9404 Zadar - Rivanj - Sestrunj - Božava - Zverinac: katamaran će isploviti iz luke Zverinac u 16 sati umjesto u 17 sati.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene