Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljetno računanje vremena ove godine počinje u nedjelju, 27. ožujka, u dva sata ujutro, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.


Na ljetno računanje vremena prelazi se pomicanjem za jedan sat unaprijed, tako da se vrijeme u dva sata ujutro računa kao tri sata. Početak ljetnog računanja vremena provodi se prema Uredbi o računanju vremena u 2011. godini.

S prelaskom na ljetno računanje vremena električna energija će se obračunavati prema višoj tarifi u razdoblju od 8 do 22 sata, a prema nižoj tarifi noću, od 22 do 8 sati.

Također, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, početak ljetnog računanja vremena znači i da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Vezani članci Snijeg na cesti Nova promjena vremena pred nama: Hladni artički zrak nosi snijeg i u nizine Sezonsko pomicanje sata ukida se već od sljedeće godine (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ukida se pomicanje sata: Sami ćemo birati hoće li nam ostati ljetno ili zimsko vrijeme

To ne vrijedi za motocikle i mopede na kojima za vrijeme vožnje kratka svjetla moraju biti upaljena danju tijekom cijele godine. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju