Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljetno računanje vremena ove godine počinje u nedjelju, 27. ožujka, u dva sata ujutro, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.


Na ljetno računanje vremena prelazi se pomicanjem za jedan sat unaprijed, tako da se vrijeme u dva sata ujutro računa kao tri sata. Početak ljetnog računanja vremena provodi se prema Uredbi o računanju vremena u 2011. godini.

S prelaskom na ljetno računanje vremena električna energija će se obračunavati prema višoj tarifi u razdoblju od 8 do 22 sata, a prema nižoj tarifi noću, od 22 do 8 sati.

Također, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, početak ljetnog računanja vremena znači i da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Vezani članci Ilustracija DHMZ izdao posebno upozorenje: Najavljeni jaki naleti vjetra, niske temperature, a mjestimice i snijeg Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV - 1 Darijo Brzoja objasnio zašto ne smijemo zanemariti promjene: "Svijet i dalje treba našu pažnju kako bi ostao siguran"

To ne vrijedi za motocikle i mopede na kojima za vrijeme vožnje kratka svjetla moraju biti upaljena danju tijekom cijele godine. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju