Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Kapitulacija"

Otišli su predaleko: Nastavnički portal ponudu premijera Plenkovića ilustrirao fotografijom najvećeg zločinca 20. stoljeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest o ponudi Vlade prosvjetarima u štrajku portal Nastavnici.org popratio je tekstom "Kapitulacija!" i ilustrirao fotografijom rukovanja nacističkog zločinca Adolfa Hitlera i francuskog veleizdajnika Philippea Petaina.

Prema prvim reakcijama, čini se da većina prosvjetara neće podržati ponudu premijera Andreja Plenkovića koju je iznjedrio maratonski sastanak u Vladi u utorak.

Pročitajte i ovo Prosvjednici protiv nacista okupljeni ispred rodne kuće Adolfa Hitlera (žuta kuća desno) BORBA S MITOM Preuređuje se rodna kuća Adolfa Hitlera: Cijena radova skočila za 11 milijuna eura Vladimir Putin Mesijanski osjećaji Bivši Putinov savjetnik: "Umislio je da mu Bog daje zadatke. Ići će dalje na zapad"

I dok većina svoje negodovanje iskazuje fotografijama i porukama na kojima je istaknuto tek "NE!", ima i onih koji su u svojoj ljutnji otišli i korak dalje. 

Tako je portal Nastavnici.org, koji okuplja prosvjetne radnike i uživo prati sva događanja vezana za štrajk i pregovore, vijest o dogovoru popratio je tekstom pod naslovom "Kapitulacija!". 

Spomenuti su tekst ilustirali fotografijom rukovanja Adolfa Hitlera i Philippea Petaina, koja simbolizira kapitulaciju Francuske pred vođom nacističke Njemačke 1940. godine. Iako je fotografija i ilustracija raznih vrsta kapitulacija mnogo, uredništvo ovog portala odlučilo se baš za Hitlera i Petaina, a s obzirom na to koga bi trebali simbolizirati, jasno je da Plenkovića vide kao Hitlera, a Branimira Mihalinca kao Petaina. 

U tekstu koji su ilustrirali rukovanjem nacističkog zločinca i francuskog veleizdajnika pozivaju sve da ne prihvate Plenkovićev prijedlog

"Koeficijent prosvjetarima ostaje najniži koeficijent među visokoobrazovanim zaposlenicima u javnim službama, a umjesto toga dobivaju se još novi dodaci (na dodatke na dodatke…) koji će se u roku od godinu dana akumulirati na povećanje plaće od 10,4 posto. Time će plaća prosvjetarima biti povećana za nekoliko stotina kuna. Ako sve prođe kako treba, ako se ispune sva obećanja i ako nas Vlada i Plenković ne nasamare. Vjerujete li im? Mi ne!" piše u tekstu u kojem se poziva "sve kolege" da na referendumu kažu "NE!". 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene