Potraga za nestalim radnikom hidroelektrane Plata nastavlja se i četvrtog dana. Zbog boljih vremenskih uvjeta velik broj građana je s brodicama također krenuo u potragu za nestalim muškarcem. Pretražuje se područje od Plata do Cavtata.

Galerija


Spasilačke službe cijelu noć su tragale za posljednjim nestalim u požaru koji je u četvrtak planuo u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu. Potraga je proširena, no rezultata još uvijek nema, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić. 

Vezani članci Završena potraga (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nakon četiri dana potraga je završena: Pronađeno tijelo i trećeg radnika stradalog u hidroelektrani Plat Potraga za nestalim radnikom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U potragu za trećim radnikom uključili se specijalci i HGSS: ''Postavlja se pitanje je li se ova strašna tragedija mogla izbjeći''

Podsjetimo, u požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9 sati izbio u Hidroelektrani Dubrovnik u mjestu Plat šest osoba lakše je ozlijeđeno, od čega je troje prevezeno u dubrovačku bolnicu. Tri su djelatnika nestala i za njima je odmah krenula potraga. Dvojica radnika kasnije su pronađena mrtva, a za trećim traje opsežna potraga. 

Uzrok požara koji je nastao na samom kraju tunela dugačkog oko 500 metara još uvijek je nepoznat.

Trenutno su u potragu uključeni policijski službenici, pripadnici HGSS-a, vatrogasci i ronioci. Pomaže im i policijski helikopter, a u akciji traganja su i dronovi HGSS-a ali i brojni mještani, prijatelji i obitelj nestaloga.

Današnji fokus potrage okrenut je prema otvorenom moru oko Mrkana, Supetra i Bobare, ali i šire, jer se vrijeme konačno smirilo, pao je vjetar, nema ni jakih valova, pa će danas svaka akcija biti moguća, prenosi Dubrovački vjesnik.