Spasioci, ronioci, vatrogasci i dalje intenzivno tragaju za trećim radnikom hidroelektrane Dubrovnik koji je nestao nakon požara koji je u četvrtak zahvatio samu elektranu. U ponedjeljak će se u potragu najvjerojatnije uključiti i sami radnici Hidroelektrane.

Galerija Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivica Pavličević o očevidu u dubrovačkoj hidroelektrani (Foto: Dnevnik.hr) Završio očevid u hidroelektrani Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Završio očevid u hidroelektrani Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +1 Završio očevid u hidroelektrani Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 2

O potrazi za nestalim radnikom s načelnikom PU dubrovačko-neretvanske Ivicom Pavličevićem, u Dnevniku Nove TV razgovarala je Paula Saulačić.

Znate li više o očevidu? Što je uzrok nesreće?

Vezani članci Završena potraga (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nakon četiri dana potraga je završena: Pronađeno tijelo i trećeg radnika stradalog u hidroelektrani Plat Potraga za nestalim radnikom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U potragu za trećim radnikom uključili se specijalci i HGSS: ''Postavlja se pitanje je li se ova strašna tragedija mogla izbjeći''

Znam samo toliko da je očevid započeo prije 11 sati, da je završio u 15:40 sati, da je njime rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika, da su vještaci napravili određene radnje unutar same Hidroelektrane i da će oni napraviti svoj izvještaj dostaviti Državnom odvjetništva i ono je meritorno za objavljivanje bilo kakve odluke.

Kakva je situacija s potragom? Što je odlučeno na Stožeru?

Potraga se nastavlja svojim slijedom, s većim ili manjim brojem policijskih ili drugih snaga na terenu. Stožer je bio sazvan kako bi analizirali ono što smo napravili tijekom dana kako bi se dogovorili što ćemo napraviti i tijekom noći i što ćemo napraviti tijekom sljedećeg dana. Ne želimo da ova potraga bude stihijska, nego da svatko snosi svoj dio odgovornosti, da svaki čimbenik u ovoj potrazi zna što mu je zadaća.

Rekli ste imate i pomoć, kakav je helikopter u pitanju? Došao je i brod?

To je helikopter Ministarstva unutarnjih poslova koji je, kad su se smirili vremenski uvjeti, u popodnevnim satima mogao doći na naše područje na nekih sat i pol leta, što su njegove tehničke mogućnosti s obzirom na karakteristike i tank. Sada je prizemljen i nastavit će sutra ujutro. Priključio se i brod obalne straže ''Omiš''. To je brod dug 45 metara s čijom sam posadom i kapetanom bio u kontaktu. Oni će sutra nastaviti pretraživati akvatorij neovisno o vremenskim uvjetima s obzirom na veličinu samoga broda.

Do kada potraga može trajati, kakva je tu procedura?

Potraga se nikada neće prekinuti. Sve osobe koje su nestale, za njima tragamo, većim ili manjim intenzitetom. Naravno, u početku tragamo za živim osobama, a kako vrijeme ide šanse mogu biti sve manje, ali mi od potrage ne odustajemo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju