Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio očevid

Intenzivna potraga u Dubrovniku: ''Nikada se neće prekinuti''

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivica Pavličević o očevidu u dubrovačkoj hidroelektrani (Foto: Dnevnik.hr)
Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivica Pavličević o očevidu u dubrovačkoj hidroelektrani (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Završio očevid u hidroelektrani Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Završio očevid u hidroelektrani Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Završio očevid u hidroelektrani Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Završio očevid u hidroelektrani Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivica Pavličević o očevidu u dubrovačkoj hidroelektrani (Foto: Dnevnik.hr) Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivica Pavličević o očevidu u dubrovačkoj hidroelektrani (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Završio očevid u hidroelektrani Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Završio očevid u hidroelektrani Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Završio očevid u hidroelektrani Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/5 >>
Spasioci, ronioci, vatrogasci i dalje intenzivno tragaju za trećim radnikom hidroelektrane Dubrovnik koji je nestao nakon požara koji je u četvrtak zahvatio samu elektranu. U ponedjeljak će se u potragu najvjerojatnije uključiti i sami radnici Hidroelektrane.

O potrazi za nestalim radnikom s načelnikom PU dubrovačko-neretvanske Ivicom Pavličevićem, u Dnevniku Nove TV razgovarala je Paula Saulačić.

Pročitajte i ovo Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja Nestali radnik još nije nađen (Foto: Paula Klaić Saulačić) Razlog požara nepoznat Nastavlja se potraga za radnikom hidroelektrane: Akciji se na brodicama pridružio i velik broj građana

Znate li više o očevidu? Što je uzrok nesreće?

Znam samo toliko da je očevid započeo prije 11 sati, da je završio u 15:40 sati, da je njime rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika, da su vještaci napravili određene radnje unutar same Hidroelektrane i da će oni napraviti svoj izvještaj dostaviti Državnom odvjetništva i ono je meritorno za objavljivanje bilo kakve odluke.

Kakva je situacija s potragom? Što je odlučeno na Stožeru?

Potraga se nastavlja svojim slijedom, s većim ili manjim brojem policijskih ili drugih snaga na terenu. Stožer je bio sazvan kako bi analizirali ono što smo napravili tijekom dana kako bi se dogovorili što ćemo napraviti i tijekom noći i što ćemo napraviti tijekom sljedećeg dana. Ne želimo da ova potraga bude stihijska, nego da svatko snosi svoj dio odgovornosti, da svaki čimbenik u ovoj potrazi zna što mu je zadaća.

Rekli ste imate i pomoć, kakav je helikopter u pitanju? Došao je i brod?

To je helikopter Ministarstva unutarnjih poslova koji je, kad su se smirili vremenski uvjeti, u popodnevnim satima mogao doći na naše područje na nekih sat i pol leta, što su njegove tehničke mogućnosti s obzirom na karakteristike i tank. Sada je prizemljen i nastavit će sutra ujutro. Priključio se i brod obalne straže ''Omiš''. To je brod dug 45 metara s čijom sam posadom i kapetanom bio u kontaktu. Oni će sutra nastaviti pretraživati akvatorij neovisno o vremenskim uvjetima s obzirom na veličinu samoga broda.

Do kada potraga može trajati, kakva je tu procedura?

Potraga se nikada neće prekinuti. Sve osobe koje su nestale, za njima tragamo, većim ili manjim intenzitetom. Naravno, u početku tragamo za živim osobama, a kako vrijeme ide šanse mogu biti sve manje, ali mi od potrage ne odustajemo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene