Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko srce

Priča koja je šokirala Hrvatsku dobila sretan završetak: "Nismo se ni u snu nadali da ćemo otići toliko daleko"

Aktualno Galerija Dobri navijači Hajduka - 5 Dobri navijači Hajduka - 5 Foto: DNEVNIK.hr Dobri navijači Hajduka - 4 Dobri navijači Hajduka - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dobri navijači Hajduka - 3 Dobri navijači Hajduka - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dobri navijači Hajduka - 2 Dobri navijači Hajduka - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dobri navijači Hajduka - 1 Galerija 1/5 >>
Nakon što su ga napali huligani zato što navija za Hajduk, sada su mu navijači tog istog kluba omogućili normalne uvjete za život.

Sretan završetak priče koja je šokirala i pokrenula lavinu dobrote. Navijači Hajduka kupili su i uredili kuću mladiću s autizmom kojeg su huligani u Koprivnici maltretirali jer navija za Hajduk. On i majka u četvrtak su prvi put prespavali u svom novom domu. Posjetio ih je i reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Igor i Nada sa srećom i ponosom pokazali su svoj novi dom u Hlebinama. Život im se u pet mjeseci okrenuo u smjeru koji nisu mogli ni zamisliti. Iz trošne kuće, preselili su u novi dom.

"Ja bih se najprije zahvalio svima koji su mi pomogli i uljepšali život, a najprije Martini i Goranu i Mariju iz Šibenika što je pokrenuo akciju", rekao je Igor Idrizi.

Akcija je bila munjevita. Igora, koji boluje od autizma, na Badnjak prošle godine trojica huligana u Koprivnici su napala, iživljavala se i sve snimala.

Pročitajte i ovo Teška nesreća na A3 - 3 Završen očevid Poznati detalji strašne nesreće na A3: Poginuli mladić (24) i djevojka (21), dijete (2) teško ozlijeđeno

"Njih su me dvojica našli u gradu i rekli odi s nama u WC, ja sam rekao da ne idem. Rekli su mi idemo ti nešto pokazati i onda sam ja došao i ovaj me šamarao. Trebao sam vikati Dinamo", rekao je Igor za Dnevnik Nove TV 19. siječnja ove godine.

Policija je brzo reagirala. Huligani su uhićeni, a onda se otkrilo u kakvim uvjetima živi Igor s majkom Nadicom. Preživljavali su s 200 eura socijale. Sve je to došlo do Društva prijatelja Hajduka Šibenik koje je bez puno riječi prešlo na djela.

"Nakon što smo doznali kroz medije za taj gnjusan napada na Igora iz Koprivnice, vođeni onom prkos moćnome zaštita slabome, međutim nismo se ni u snu nadali da ćemo otići toliko daleko i skupit ljudima za novu kuću i osigurat im topli dom", rekao je Marijo Bura iz DPH-a Šibenik.

Nije išlo sve glatko. Skupilo se u kratkom vremenu znatno više od očekivanog. I tada se javlja obitelj koja za njih nikada nije pitala. Stavili su veto na obnovu ove kuće, tražili da ih se isplati, ali i tome se doskočilo.

"Odlučilo se naći kuću, da Igor i Nadica imaju svoje, da žive u toplini i imaju nas sve. Skupljeno je za kupnju kuće, cijelu renovaciju i sve što je potrebno. Svi su se rado odazvali i svi su rado pomogli", rekla je Martina Andrašić.

Pročitajte i ovo Konobar sezona, plaće i porezi Plaće od 1800, a za neka radna mjesta i do 3000 eura? "Dio njih ima te cifre, ali...", "Plaće? One nisu problem, ovo su najveće boljke turizma"

Glavni operativci na terenu bili su Goran i Martina Andrašić. I novi susjedi su dali ruku.

"Tu je svaki dan bilo puno radnika, ja sam starija i nisam mogla puno pomoći, ali sam kuhala za njih i čast mi je što sam pomogla", rekla je Martina.

"Imaju oko sebe dobre prijatelje, susjede, već su se uhodali, valjda će im i općina izašla u susret da im se riješi krovište", rekao je Goran.

"Ja treniram u NK Lipa Hlebine, išao je samnom na trening, neke je dečke znao od prije, neke je upoznao, nitko ga ne dira svi se zajedno družimo. Tu ima dinamovaca i hajdukovaca, ima više dinamovaca, ali to ne smeta. Niko ništa ne govori. Tako treba i biti", rekla je Melani Andrašić.

Igor je promijenio adresu, a iz stare je kuće donio ono što mu najviše znači.

"Tu mi je Hajdukova lopta i ovi šalovi. I dres od Livaje", rekao je Igor.

Navijači su još jednom pokazali veliko srce.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene