Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procesija do kamenitih vrata

Na Dan grada Zagreba stigla vijest iz Vatikana: "Nema više nikakvih prepreka"

Aktualno Galerija Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata - 1 Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata - 1 Foto: DNEVNIK.hr Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata - 2 Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata - 3 Galerija 1/4 >>
Netom prije svete mise za blagdan zaštitnice grada Zagreba, nadbiskup Kutleša obznanio je da nema prepreka za beatifikaciju i kanonizaciju kardinala Franju Kuharića.

Zagreb slavi blagdan zaštitnice grada Majke Božje od Kamenitih vrata. Ispred katedrale je bio reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš. Uoči mise, zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša obznanio je vijest koja je došla iz Svete stolice - više nema nikakvih prepreka za beatifikaciju i kanonizaciju kardinala Franju Kuharića.

Misu predvodi Paul Richard Gallagher, tajnik Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama. Uoči svog dolaska u Hrvatsku na misi u Rimu u svojoj propovijedi pozvao je vjernike na molitvu za sve narode pogođene ratovima i sukobima te zahvalio Bogu za "dar slobode i mira" u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Francuskoj Uhićen mladi Čečen: Imao je pakleni plan, a umro bi kao mučenik

Ranije tijekom dana nadbiskup Kutleša visokom gostu iz Vatikana poručio je da Svetom Ocu prenese pozdrave, molitve i izraze sinovske odanosti. Nakon misnog slavlja vjernici tradicionalno sa svijećama i slikom Majke Božje od kamenitih vrata, prolaze preko Trga Radićevom ulicom do samih Kamenitih vrata.

Slika Majke Božje koja je preživjela veliki zagrebački požar 1731. godine, simbol je hrvatske metropole i na njen blagdan slavi se i Dan grada. Kardinal Franjo Kuharić 1991. godine ju je proglasio zaštitnicom Zagreba.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene