Obavijesti Pretražite Navigacija
Rizici festivalskog turizma

Nakon požara na Zrću vlasti konstatiraju: ''Zabava ide dalje. Uopće se ne primijeti da je bila teška noć''

Aktualno Galerija Marijan Šuljić, zamjenik gradonačelnika Novalje (Foto: Dnevnik.hr) Marijan Šuljić, zamjenik gradonačelnika Novalje (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Požarište oko plaže Zrće (Foto: Dino Stanin/Pixsell) - 9 Požarište oko plaže Zrće (Foto: Dino Stanin/Pixsell) - 9 Foto: Dino Stanin/Pixsell Požarište oko plaže Zrće (Foto: Dino Stanin/Pixsell) - 8 Požarište oko plaže Zrće (Foto: Dino Stanin/Pixsell) - 8 Foto: Dino Stanin/Pixsell Požarište oko plaže Zrće (Foto: Dino Stanin/Pixsell) - 1 Požarište oko plaže Zrće (Foto: Dino Stanin/Pixsell) - 1 Foto: Dino Stanin/Pixsell +0 Požarište oko plaže Zrće (Foto: Dino Stanin/Pixsell) - 5 Galerija 1/5 >>
U Novalji tvrde da su svjesni posljedica i rizika koje donosi oblik festivalskog turizma koji je kod njih prisutan već 20-ak godina.

Nakon požara koji je u noći s utorka na srijedu buknuo na popularnoj plaži Zrće, i rizicima festivalskog turizma razgovarali smo sa zamjenikom gradonačelnika Novalje, Marijanom Šuljićem.

Jeste li svjesni rizika, što ako nešto pođe po zlu, a pošlo je?

Prvo bih se htio zahvaliti svim vatrogasnim postrojbama i policiji koji su se izuzetno trudili da se ugasi jako opasan požar. Svjesni smo svih problema koji se mogu dogoditi na plaži Zrće. Mi se pripremamo za to. Noćas smo podigli sve komunalne službe u stanje pripravnosti, Dom zdravlja, privatnike s bagerima. Jedan bager ili dva došli su na plažu da pripreme put za vatrogasne vozila da mogu prići požarištu. Provodimo procedure. Sigurno da smo nešto naučili i iz ove situacije. S vatrogasnom zajednicom Novalje pripremit ću neke situacije koje sam zapazio, tako da se bolje pripremimo za neke eventualno slične situacije.

Pročitajte i ovo Požarište oko plaže Zrće (Foto: Dino Stanin/Pixsell) - 5 Gasili ga čitavu noć i jutro Evo kako izgleda Zrće nakon velikog požara koji je buknuo usred noći

Na koji je način organiziran rad hitnih službi ovdje?

Vatrogasna zajednica i policija rade po svojoj proceduri, hitna služba, njima je to normalan rad.

Jesu li ovakvi partiji ipak teret Novalji?

Ne možemo reći takvu riječ, da su teret. Komunalne službe se nose s tim. Mi smo na to navikli. Nije to teret, mi živimo s tim. Imamo problema, ali uživamo u turistima koji nam dolaze i nisu nam teret.

Nakon sastanka stožera, kakva je odluka – nastavlja li se party večeras?

U 13 sati smo imali redovan stožer. Imamo ga inače svaki dan kad se odvijaju festivali. Uz dozvolu policije i vatrogastva procijenjeno je da zabava ide dalje. Uopće se ne primijeti da je bila teška noć. Ima još izdimljavanja, ali vatrogasci su na terenu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene