U noći na utorak izbio je požar u borovoj šumi na plaži Zrću u Novalji na Pagu. Vatrogasci i policija evakuirali su desetak tisuća partijanera.

Galerija


Reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić posjetila je opožareno mjesto na Zrću. Kako je rekla, vidljivog tinjanja ima i sada. Vatrogasci na požarištu ostaju tijekom cijelog dana i noći koja je pred nama.

"7000 partijanera evakuirano je noćas sa Zrća, s mjesta gdje se održavao Fresh Island Festival. Zabavu je prekinula je vatra koja se u jednom trenutku približila na tek 300-tinjak metara od prvog ugostiteljskog objekta u kojem se održavao festival.

Influencerica Petra Dimić i vatrogasac koji gasi požar na Pagu (Foto: Jurica Galoic/DinoStanin/Pixsell) Nakon požara na Zrću: Domaća influencerica popljuvala vatrogasce pa dobila lekciju koju će pamtiti do kraja života

Požar na Zrću (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Zapovjednik vatrogasaca o velikom požaru na Zrću: "Požar gasite u šumi, tamo po mraku ništa ne vidite. I onda iz šume izlazi čovjek..."

Na požarište su odmah izašli vatrogasci iz dvije županije: Ličko-senjske i Zadarske. 64 vatrogasca s 22 vozila izašla su na teren. Kažu da je na požarištu bilo panično i histerično. S obzirom na to da se u jednom trenutku na istom mjestu nalazilo 7000 partijanera, donijeli su odluku o evakuaciji svih posjetitelja.

Nisu mogli svima u isto vrijeme kazati gdje ih čekaju autobusi s kojima mogu do Novalje, do svojih apartmana. U jednom trenutku, tvrde vatrogasci, uz vatru u gustoj borovoj šumi zatekli su se i partijaneri koji su bili poprilično dezorijentirani.

Policija je tu napravila svoj dio posla, pročešljali su teren i očistili put vatrogascima. Svi su jedva čekali da svane kako bi došli kanaderi. Tri kanadera upućena su na požarište na Zrću u 6:38 i tek tada je požar stavljen pod kontrolu. Iako se na mjestima još može vidjeti kako tinja vatra, vatrogasci ostaju na mjestu požara cijeli dan i cijelu noć.

Hoće li se partijanje i Fresh Island Festival nastaviti - za sada nije poznato. Održavaju se sastanci Civilnog stožera u Novalji, tijekom popodne bit će poznato više informacija", javlja Jurišić.

Partijaneri su bili u šoku i dezorijentirani, no ne odustaju od provoda. Jedan od njih, Oliver iz Francuske, kazao je kako je plamen bio golem: "Plamen je bio velik, golem. Bojao sam se." "Nadam se da ću se večeras opet moći zabavljati. Večeras neće biti vatre, držim fige", poručio je Britanac Leon.

Hrvoje Ostović, zapovjednik ličko-senjskih vatrogasaca kazao je kako je sve prošlo i više nego dobro. "Teško je reći da je požar lokaliziran, ali kroz izvjesno vrijeme ćemo završno obići teren i vjerojatno ćemo požar proglasiti lokaliziranim. To ne znači da vatrogasci neće ostati ovdje sve to vrijeme. Morat ćemo dežurati do noćnih sati, a možda i tijekom noći kako bi sa sigurnošću potvrdili da je ovaj požar ugašen i da više nigdje nema izdimljavanja i mogućnosti da se požar ponovi", kazao je Ostović.

Partijaneri su, u trenutku kad su vidjeli požar, počeli bježati prema svojim apartmanima preko šume. "S ovog stanovišta, to je situacija koja je jako dobro prošla, odnosno najbolje što je moguće. U tim okolnostima, kad imate veliku grupu ljudi, odnosno veliki broj ljudi koji je neartikuliran, da to tako nazovem, onda je to najgora moguća situacija u sigurnosnom smislu.

Međutim, sve je dobro prošlo uz suradnju policije i angažmana vatrogasaca - sve je prošlo u najboljem redu jer nema žrtava, što je najbitnije. Mislim da je to najbolji rezultat i ove intervencije i angažmana vatrogasaca, a i događaja koji se dogodio, a koji je najgori mogući, na najgoroj mogućoj lokaciji, s najgorim mogućim pretpostavkama o događaju koji bi mogao negativno završiti", objasnio je Ostović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr