Snijeg na Dinari (Foto: Screenshot)
Snijeg na Dinari (Foto: Screenshot) Foto: Screenshot

Na Vidovoj gori, vrhu Brača, od utorka ujutro pada snijeg, piše Dalmacija danas. Pad temperature oko nule i dolazak hladne fronte dovoljni su da se zabijeli Vidova gora.


Snijeg pada i u gorju i planinama Dalmatinske zagore te brdima uz more između 600 i 800 metara nadmorske visine.

Vezani članci Kiša u Zagrebu - 2 Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna? Meteorolozi nemaju dobre vijesti za one koji su vikend htjeli provesti u prirodi Snijeg u Vrgorcu, ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Zima pokazala zube: Snijeg i bura probleme stvaraju i u Dalmaciji

Snijeg je, uz vijavicu, pao i na Dinari, javlja Crometeo. 

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za područje sjeverne i srednje Dalmacije pa se upozorava na jaku i olujnu buru, a mjestimice i s orkanskim udarima. Za područje Kvarnera izdano je čak crveno upozorenje. ''Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost te pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu'', upozoravaju na Meteoalarmu.

Zbog jakog vjetra zatvorene su i neke ceste, javlja HAK. Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je preko Gračaca, Karina i Obrovca), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački – Paški most.

Treća marčana bura uzrokuje velike probleme u prometu u Šibeniku, a osobito podno Velebita gdje udari dosežu i 150 kilometara na sat, piše Šibenik IN.

Nakon kiše i zahladnjenja sljedećih dana vrijeme će biti u smirivanju. Bit će hladnije nego proteklih dana, ali zapravo su to temperature u prosjeku za ovo doba godine.

Na Jadranu će bura stvarati probleme više manje cijeli tjedan. Bit će sunčano i također malo svježije.