Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom ZOI u Sočiju

MVEP hrvatskim građanima: Budite na oprezu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svim hrvatskim građanima, bilo u Hrvatskoj ili Rusiji, Ministarstvo vanjskih poslova uputilo je apel i upozorenje kako se ponašati tijekom ZOI u Sočiju.

Prijetnja terorističkim napadima za vrijeme i uoči Olimpijskih igara ne može se isključiti, uključujući i Moskvu te sjeverni Kavkaz, objavilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u internetskoj brošuri posvećenoj posjetiteljima i gledateljima Zimskih olimpijskih igara u Sočiju i stoga hrvatskim građanima u tom razdoblju savjetuje poseban oprez u tom gradu, ali i u cijeloj Rusiji.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Slika nije dostupna Fali politička volja Rusija se nada hrvatskoj pomoći u uvođenju bezviznog režima s EU

MVEP naglašava kako nema saznanja koja bi ukazivala na potrebu odgode putovanja u Soči, ali se savjetuje da se izbjegavaju odlasci na područja Čečenije, Ingušetije i Dagestana, kao i u istočna i južna područja Stavropoljskog kraja koja graniče s Dagestanom i Čečenijom.

SVE NAPETIJE UOČI SOČIJA Sumnjivi mailovi na noge dignuli europske zemlje!

"Prijetnja terorističkim napadima za vrijeme i uoči Olimpijskih igara ne može se isključiti, uključujući i Moskvu te sjeverni Kavkaz. Iako je na ulicama osjetna prisutnost sigurnosnih snaga zbog Olimpijskih igara, savjetujemo pojačan oprez u Sočiju, ali i na cijelom području Rusije", piše MVEP.

"Unutar i oko Olimpijskog sela u Sočiju raspoređene su ruske sigurnosne snage, posjetitelji i gledatelji trebaju se pridržavati uputa organizatora na licu mjesta", dodaje se.

Olimpijske igre održat će se od 7. do 23. veljače. U brošuri MVEP-a nalazi se popis lokacija na kojima će biti natjecanja, važni brojevi telefona i adrese, načini prijevoza i plaćanja i niz korisnih savjeta za građane. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene