Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazvali smo i Hrvatski olimpijski odbor

SVE NAPETIJE UOČI SOČIJA Sumnjivi mailovi na noge dignuli europske zemlje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči predstojećih ZOI u Sočiju, Olimpijski odborni nekoliko europskih zemalja dobili su sumnjive mailove s terorističkim prijetnjama. Nazvali smo i Hrvatski olimpijski odbor.

Predsjednik Mađarskog Olimpijskog odbora Zsolt Borkai je izjavio kako je nacionalni olimpijski odbor dobio pismo koje sadrži terorističku prijetnju. Dodao je su prijetnju shvatili ozbiljno te da su izvijestili Međunarodni olimpijski odbor i ruske organizatore. Nekoliko sati kasnije, predstavnik HOC-a za međunarodne odnose Zsigmond Nagy izjavio je da je poslije analize utvrđeno da prijetnja nije stvarna.

'I MOO i ruski organizatori nakon obavljene analize pisma službeno su objavili da prijetnja nije stvarna. Osoba koja je poslala pismo već je slala svakojake poruke mnogim članovima olimpijske obitelji', rekao je Nagy.

TERORISTI PRIJETE PUTINU: 'Imamo iznenađenje za vas!'

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

U međuvremenu, i Olimpijski odbor Italije je priopćio da su primili mailove koji sadrže terorističke prijetnje, a tiču se Olimpijskih igara u Sočiju, a zatim i olimpijski odbor Njemačke. Glasnogovornik Christian Klaue je kazao kako se vjeruje da su mailovi poslani na više adresa. Nijemci su mailove proslijedili vlastima.

Rusija pomiče svoje državne granice


Manuela Sentđerđi Čorković, glasnogovornica Hrvatskog olimpijskog odbora nam je u telefonskom razgovoru kazala da Hrvatski olimpijski odbor za sada nije dobio nikakvu prijetnju, ali da imaju saznanja o tome da su Mađari i Slovenci primili pisma prijetnje.

No, kako piše slovenski 24 ur, iz Olimpijskog odbora Slovenije doznaje se kako su i oni zaprimili rusko pismo, no da ga još nisu preveli tako da ne znaju radi li se o stvarnim prijetnjama. Pismo je proslijeđeno nadležnim tijelima ne bi li se utvrdila njegova auteničnost.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša kaže kako razloga za brigu nema, jer su slične prijetnje stizale i za vrijeme prijašnjih Olimpijskih igara, ali napadi se nisu dogodili. Mateša ističe da se pripreme naših sportaša odvijaju prema planu, te da će u Sočiju biti pod budnim okom osiguranja.

'Za sada smo u kontaktu s kolegama iz Slovenije, a i drugi Olimpijski odbori ne smatraju da ovo što je danas prisutno predstavlja ozbiljnu prijetnju za sigurnost. Mi smo sigurni i imamo punu vjeru ruske sigurnosne službe i sigurni smo da će natjecatelji i gledatelji u Sočiju uživati potpunu sigurnost', kazao je Mateša.

Inače, prema trenutnim informacijima, u Soči ide desetak hrvatskih sportaša, no točan broj će se znati 24. siječnja kada se zatvara sustav prijava.

Podsjetimo, prije nekoliko dana objavljena je video poruka s terorističkom prijetnjom Olimpijskim igrama u Sočiju. U toj poruci dvojica muškaraca istaknuli su da nitko neće biti siguran tijekom Igara u Sočiju. Nakon toga ruski mediji su objavili kako iza te poruke stoji islamistička teroristička skupina koja je odgovorna za bombaške napade krajem prosinca u Volgogradu.(Hina/S.V.)
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene