Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Imamo dovoljno argumenata'

Mrsić: Mislim da neće biti sankcija Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić izrazio je danas uvjerenje da Hrvatska neće dobiti sankcije zbog slučaja 'Lex Perković'.

'Mislim da neće biti sankcija Hrvatskoj, jer ono o čemu mi razgovaramo dio je koji je vezan uz naše zakonodavstvo. Mislim da imamo dovoljno argumenata da Europskoj komisiji dokažemo da ćemo stvari mijenjati, ali ćemo mijenjati kako mi mislimo da ih treba mijenjati', izjavio je ministar Mrsić na pitanje novinara očekuje li sankcije Europske komisije u slučaju 'Lex Perković'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Nijemci objavili Plenković je jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije? "Navodno je već izrazio interes" Slika nije dostupna Tema dana Zabrinjavaju li vas najavljene sankcije Hrvatskoj?

>> Lex Perković: Bruxelles će kazniti Hrvatsku već idući tjedan?

Kazao je da je što se tiče slučaja e 'Lex Perkovića' on naša stvar te podsjetio da su već upućena pisma povjerenici Europske komisije Vivane Reding. Ministar Mrsić to je novinarima izjavio u zagrebačkom SDP-u gdje je objavio kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a.

Mrsić je kazao i kako se 'ulaskom u Europsku uniju u slučaju prekomjernog deficita proračuna uspostavlja mehanizam koji obvezuje da se u roku od tri godine Europskoj komisiji podastru reforme koje će ići za time da se prekomjerni deficit razriješi'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene