Na javni poziv za mjesto glavnog državnog odvjetnika dosad je stigla samo jedna prijava. Dnevnik Nove TV doznaje da je riječ o odvjetniku Mladenu Dragičeviću, inače odvjetniku specijaliziranom za trgovačko, a ne kazneno pravo.


Dragičević je rekao da se odlučio prijaviti sam te da iza njega nitko ne stoji. Inače, to bi bilo nakon više od 20 godina da je za glavnog državnog odvjetnika izabran netko izvan sustava.

Vezani članci Dražen Jelenić Nastavak afere mason: Dražen Jelenić privremeno udaljen s dužnosti zamjenika glavne državne odvjetnice Marko Skejo Splitska policija izvijestit će DORH o okupljanju kod spomenika 9. bojne HOS-a

"Jednostavno se ništa nije promijenilo dugi niz godina i smatram da je došlo vrijeme za neku svježu krv, a upravo je Državno odvjetništvo zatvorilo mogućnost ulaska svježih snaga sa strane", rekao je Dragičević.

"Iza mene nitko ne stoji, ja sam se prijavio sam. Smatram da imam dovoljno znanja, kapaciteta i volje da mogu napraviti neke pozitivne promjene", dodao je.

Iz Državnoodvjetničkog vijeća kažu da će službeno otkriti tko se prijavio kada postupak zaprimanja prijava bude gotov. Rok je do danas u ponoć, no čekat će se i prijave koje bi tek danas mogle biti poslane poštom.

Podsjetimo, donedavni glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić razriješen je s dužnosti nakon što se doznalo da je mason.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr