Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mirko Galić odlazi u Francusku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirko Galić danas je na vlastitu zamolbu razriješen dužnosti ravnatelja državne televizije, jer 1. travnja odlazi na mjesto veleposlanika u Francuskoj i stalnog predstavnika pri UN-u za kulturu i znanost.

Nakon 7-godišnjeg upravljanja hrvatskom nacionalnom televizijskom kućom, Galić s 31. ožujka završava funkciju ravnatelja. 

Pročitajte i ovo Peter Szijjártó Geopolitička preslagivanja Mađarski šef diplomacije: ''Rusija nije prijetnja NATO-u, a EU više treba zapadni Balkan nego što njemu treba članstvo'' Richard Grenell i Angela Merkel (Foto: AFP) Krši pravila diplomacije Kontroverzni američki veleposlanik Grenell upozorava Europu da ne zaobilazi američke sankcije

Programsko vijeće je Galića razriješilo s 8 glasova ZA, dok je suzdržana bila Suzana Jašić (GONG) nezadovoljna što se o Galićevu razrješenju suprotno pravilniku o radu Programskog vijeća glasovalo javno.

Natječaj za novog ravnatelja bit će objavljen 26. veljače u Narodnim novinama, a trajat će do 12. ožujka nakon čega će 19. ožujka biti otvorene ponude. Vijeće će 26. ožujka primiti kandidate koji ispunjavaju uvjete. Cilj je između 26. i 28. ožujka izabrati novog ravnatelja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene