Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uručila odluku za intervencijski plan

"Ovo je samo jedan obični PR spin": Posjet ministrice Žalac Imotskom nije prošao bez kritika

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabriela Žalac i MOST-ov županijski vijećnik Mate Rebić (Foto: Dnevnik.hr)
Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabriela Žalac i MOST-ov županijski vijećnik Mate Rebić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabriela Žalac i MOST-ov županijski vijećnik Mate Rebić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabriela Žalac u Imotskom je uručila odluku za provedbu intervencijskog plana za Imotski i okolne općine. Država im planira pomoći u prijavi projekata za europske fondove te u konačnici stvoriti bolje uvjete za život na tim područjima. Međutim, dolazak ministrice u Imotski nije prošao bez kritika.

U Imotski je u ponedjeljak stigla ministrica Gabrijela Žalac, koja je predstavnicima lokalnih vlasti uručila odluku za provedbu intervencijskog plana, koja bi tom području trebala omogućiti gospodarsku i socijalnu pomoć.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna važna rasprava Sabor odlučuje o osnivanju istražnog povjerenstva o EU fondovima: "Afera Softver nas je potaknula" Danijela Žugaj, vlasnica obrta Poduzetnici su ogorčeni Skandal u Petrinji: Prošli na natječaju pa stigao hladan tuš - "Jesmo li mi Petrinjci zaslužili ovakvo nešto poslije rata, potresa, svega i svačega?"

"Prvenstveno ću gledati na turističke staze, uređenje kanjona Banjavice, jezera Prološko blato, Ričice. Nadam se da ću napraviti jedan projekt do milijun eura", rekoa je Mate Lasić, načelnik općine Proložac.

Prošli tjedan usvojen je novi Zakon o brdsko-planinskim područjima.

"Osim porezne reforme, kojom se izvornim prihodima dala injekciju unutar jedinica lokalne samouprave, osigurali smo još 120 milijuna kuna kroz tri proračunske godine za Zakon o brdsko-planinskim područjima", rekla je ministrica Žalac.

No, MOST tvrdi da je intervencijski plan za imotski kraj iluzija.

"Ovo je samo jedan obični PR spin kako bi se pokazalo da će sve biti bajno", rekao je županijski vijećnik Mate Rebić (MOST).

Imota, tvrtka čiji je većinski vlasnik država, je jedan od primjera kako država brine o imotskom kraju. Ona je sada u stečaju, a nekada je surađivala s preko tisuću kooperanata. Načelnik Prološca rekao je da postoji ideja da lokalne vlasti preuzmu upravljanje, a prostore ustupe gospodarstvenicima. Kako bi to ostvarili, traže pomoć države.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene