Na susretu gradonačelnika i poduzetnika u Splitu najviše se razgovaralo o poreznim reformama.

Galerija


Ministar financija Zdravko Marić objasnio je kako kod olakšica u porezu na dohodak i neoporezivih nagrada nema čašćenja od strane države i lokalne samouprave.

Vezani članci Zdravko Marić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Zdravko Marić: ''Poslodavcima smo dali mogućnost da povećaju primanja zaposlenika'' Zdravko Marić (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Ministar Marić otkrio kad će javnosti obznaniti što se sve mijenja novom poreznom reformom

Cilj je pojednostavljenje propisa i širenje kruga zahvaćenih. Najavio je i donošenje pravilnika o podizanju neoporezivih primitaka do početka prosinca, a pohvalio se i rezultatima ostvarenim na lokalnoj razini.

"Prvih 10 mjeseci ove godine, to su zadnji podaci s kojima raspolažem, pokazuju da su gradovi, općine i županije u plusu milijardu i 800, dakle i više na ovih 10 mjeseci, nego na cijelu godinu kako je bilo predviđeno", kazao je ministar Marić.

"Perspektiva poreza na dohodak - vi znate da jedna od mjera koja je došla kao jedno, ja bih nazvao - pozitivno iznenađenje, obzirom da nije u pitanju zakon nego se može pravilnikom regulirati je pitanje onih neoporezivih primitaka na godišnjoj razini", dodao je. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr