Blaženka Divjak i Vesna Bedeković (Foto: Pixell)
Blaženka Divjak i Vesna Bedeković (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Na sjednici Posebnoga stručnog povjerenstva (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, održanoj u četvrtak prije sjednice Vlade, usuglašen je konačni tekst javnoga natječaja za članove Ekspertne radne skupine (ERS) koji će biti otvoren u ponedjeljak, kao i javno savjetovanje za Akcijski plan provedbe strategije, rekla je nakon sjednice Povjerenstva ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.


Na sjednici su dogovoreni uvjeti i rokovi natječaja za članove ERS-a, rekla je Divjak. Sve prijave kandidata, dodala je, objavit će se online na pripremljenom obrascu te će svi podaci o kandidatima koji prođu administrativnu provjeru, kao i svi prilozi i dokazi o ispunjavanju uvjeta biti javno objavljeni, tako da svatko može vidjeti tko se javljao i koje uvjete ispunjava.

Vezani članci Blaženka Divjak (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Eksperimentalna škola: ''Ono što radimo nije samo samo za obrazovni sustav, već za cijelu Hrvatsku'' Blaženka Divjak, ministrica obrazovanja (Foto: Dnevnik.hr) Ministrica Divjak: Moramo se mijenjati, zaostajemo za svijetom"

"Uvjerena sam da će takav transparentan, otvoren način rezultirati time da se javljaju kompetentni kandidati i da PSP temeljem zadanih kriterija može izabrati članove ERS-a koji će biti u stanju provoditi svoje dužnosti i nadležnosti u skladu sa strategijom", rekla je ministrica.

Što se tiče Akcijskoga plana, Divjak je podsjetila da je prvu inačicu izradilo Posebno stručno povjerenstvo u prethodnom sastavu. "U ovom trenutku imamo drugu inačicu u kojoj su revidirani rokovi, nadležnosti, a Akcijski plan je stavljen u okvire dvogodišnjeg perioda", rekla je Divjak dodavši da će Akcijski plan u javnom savjetovanju biti dostupan 30 dana, počevši od idućeg ponedjeljka.

Članica PSP-a i predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković pozvala je zainteresirane za rad u ERS-u da se jave na natječaj, a javnost i struku da sudjeluju u javnoj raspravi o Akcijskom planu jer žele postići "široko društveno suglasje o svim pitanjima koja su vezana uz reformu odgojno-obrazovnog sustava i provedbu svih ciljeva predviđenih Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije". (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju