Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAKO RIJEŠITI DUGOVE

Održan sastanak s veledrogerijama, dogovor nije postignut. Novi sastanak za desetak dana

Dugovi veledrogerijama dosegnuli su 6,5 milijardi kuna, a dosad im je uplaćena tranša od 900 milijuna.

Ministar zdravstva Vili Beroš i ministar financija Zdravko Marić održali su danas radni sastanak ne bi li pokušali pronaći rješenja za sanaciju dugovanja veledrogerijama kako bi se osigurala opskrba zdravstvenog sustava lijekovima, posebno onima koji imaju izravni utjecaj na trenutno zdravlje pacijenata.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Sastali se s veledrogerijama Vili Beroš o pismu sestre preminule 17-godišnjakinje: "Ne znam detalje, ali vjerujem da je struka rekla sve" Goran Roić Dug veledrogerijama Ravnatelj Klaićeve kaže da bi se kriza s lijekovima mogla odraziti na najosjetljivijima: "Ako bi opskrba bila neredovita, vrlo brzo bismo došli u nepriliku. Radi se o danima ili tjednima"

Konkretni dogovor međutim nije postignut. Nakon sastanka medijima su se obratili redstavnica HUP-ove koordinacije veledrogerija Diana Percač, čelnik Oktal Pharme Ivan Klobučar i ministar Marić.

Percač je kazala kako nisu došli do rješenja te da će za desetak dana biti novi sastanak. Klobučar je dodao: "Mi uvijek gledamo optimistično, nadali smo se nekoj ponudi. Mislim da ministar Marić razumije situaciju. Imam nadu da ćemo nešto riješiti." Potvrdio je da će njegova tvrtka još neko vrijeme zadržati princip po kojem neke bolnice dobivaju smanjenu količinu lijekova, a neke ih više uopće ne dobivaju, ovisno o tome koji su im rokovi isplate.

Marić je pak kazao da je sastanak bio konstruktivan. "Svrha je razmjena mišljenja i uskladba informacija, nema tu dodatnih iznenađenja. Zanimalo me i pojasnili su kolege iz drogerija i HZZO-a da pratimo tijek i volumen obveza, da pratimo kako se podmiruju, da imamo ukupnu sliku i da baratamo istim brojkama. Ideja sastanka je da otpočnemo dijalog koji će se nastaviti u sljedećim tjednima i da sve strane osiguraju redovno poslovanje, da ti dugovi ne rastu galopirajuće" rekao je Marić i dodao da je više nego jasno da je potrebna reforma zdravstvenog sustava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene