Nakon što su veledrogerije zbog duga države zaprijetile obustavom isporuke lijekova bolnicama, ministar financija Zdravko Marić kazao je kako nema mjesta panici.


"O toj problematici razgovarat ću s ministrom Berošem u skoro vrijeme. Nema potrebe da se stvara panika, građanima je dosta stresova. Znate i sami kakva je proračunska situacija. Činimo sve što je u našim mogućnostima. Sjest ćemo i razgovarati, ta problematika nije nastala jučer", rekao je Marić.

Vezani članci Ministar VIli Beroš Beroš demantirao zadarski Stožer: ''Poljski turist nije zaražen u Hrvatskoj'' Predsjednik RH Zoran Milanović Milanović: Plenkovićeva izjava o reciklaži mi je kompliment, to je osviještenost

Podsjetimo, zbog duga od 4,2 milijarde kuna veledrogerije će od ponedjeljka obustaviti isporuku lijekova i potrošnog materijala hrvatskim bolnicama. Na naplatu je dospjelo 3,6 milijardi od tog duga, no veledrogerije su prošlog mjeseca upozoravale da je takvo stanje neodrživo.

Na to upozorenje nije bilo reakcija pa je Udruga veledrogerija pri HUP-u na sastanku odlučila poslati obavijest bolnicama da od ponedjeljka nema dostave lijekova i potrošnog medicinskog materijala dok se problem barem dijelom ne riješi.

Veledrogerije ističu da više nemaju potporu banaka za kreditiranje, a proizvođači ne žele isporučivati lijekove bez plaćanja.