Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veledrogerije zaprijetile obustavom

Ostaju li bolnice bez lijekova? Marić: "Nema potrebe za panikom, građanima je dosta stresova. Sjest ćemo i razgovarati"

Nakon što su veledrogerije zbog duga države zaprijetile obustavom isporuke lijekova bolnicama, ministar financija Zdravko Marić kazao je kako nema mjesta panici.

"O toj problematici razgovarat ću s ministrom Berošem u skoro vrijeme. Nema potrebe da se stvara panika, građanima je dosta stresova. Znate i sami kakva je proračunska situacija. Činimo sve što je u našim mogućnostima. Sjest ćemo i razgovarati, ta problematika nije nastala jučer", rekao je Marić.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Sastali se s veledrogerijama Vili Beroš o pismu sestre preminule 17-godišnjakinje: "Ne znam detalje, ali vjerujem da je struka rekla sve" Goran Roić Dug veledrogerijama Ravnatelj Klaićeve kaže da bi se kriza s lijekovima mogla odraziti na najosjetljivijima: "Ako bi opskrba bila neredovita, vrlo brzo bismo došli u nepriliku. Radi se o danima ili tjednima"

Podsjetimo, zbog duga od 4,2 milijarde kuna veledrogerije će od ponedjeljka obustaviti isporuku lijekova i potrošnog materijala hrvatskim bolnicama. Na naplatu je dospjelo 3,6 milijardi od tog duga, no veledrogerije su prošlog mjeseca upozoravale da je takvo stanje neodrživo.

Na to upozorenje nije bilo reakcija pa je Udruga veledrogerija pri HUP-u na sastanku odlučila poslati obavijest bolnicama da od ponedjeljka nema dostave lijekova i potrošnog medicinskog materijala dok se problem barem dijelom ne riješi.

Veledrogerije ističu da više nemaju potporu banaka za kreditiranje, a proizvođači ne žele isporučivati lijekove bez plaćanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene