Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bilo je i vrijeme

Stiže velika pomoć HGSS-u! Hrvatska nabavlja dva najmodernija helikoptera, koristit će se za spašavanje

Ilustracija
Ilustracija Foto: MUP.hr
Dva višenamjenska helikoptera će biti u floti Ministarstva unutarnjih poslova, a koristit će se za potrebe akcija spašavanja civilne zaštite i HGSS-a te hitnih medicinskih letova.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako je potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisao u srpnju 2022. godine ugovor s američkom tvrtkom Bell Textron Inc., za nabavu dva višenamjenska helikoptera Subaru Bell 412EPX, s modulima za medicinsku evakuaciju te traganje i spašavanje.

Na taj način je upravo Ministarstvo unutarnjih poslova, temeljem provedenog postupka javne nabave, nabavio prve Subaru Bell 412EPX u čitavoj Europi s vrijednosti ugovora od 36.294.975 eura s PDV-om.

Helikopteri će biti u floti Ministarstva unutarnjih poslova, a koristit će se za potrebe akcija spašavanja civilne zaštite i HGSS-a te hitnih medicinskih letova.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja HGSS-a - 3 U HGSS-u se nagledali svega Hoće li se naplaćivati spašavanje neodgovornih pojedinaca? "Spuštali smo ih s klisure, a kad su se odmorili, opet su krenuli gore"

Pročitajte i ovo Uspješno završena potraga za tinejdžerima OBJAVLJENI DETALJI POTRAGE Nestalo troje tinejdžera na SUP daskama: ''Bezazlena vožnja mogla je završiti kobno zbog jake bure''

Riječ je o trenutno najmodernijoj verziji Bell 412 platforme, čije su glavne pogodnosti poboljšana izdržljivost u smislu povećanja maksimalne kilaže i količine tereta, kao i povećanja tzv. izlaznog momenta za više od 10 posto pri brzinama od 60 čvorova.

U jeku turističke sezone, kada je potreba za hitnim medicinskim i spasilačkim intervencijama, ovi će helikopteri uvelike pomoći HGSS-u i ostalim službama da obavljaju svoj posao i izađu na teren u najkraćem mogućem roku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene