Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKORO OČEVID

Poznat uzrok buktinje u centru Zagreba? Vatrogasci i dalje dežuraju, oglasila se policija

Aktualno Galerija Požar u centru Zagreba Požar u centru Zagreba Foto: JVP Zagreb Požar u centru Zagreba - 2 Požar u centru Zagreba - 2 Foto: AMZ Požar na Zrinjevcu - 1 Požar na Zrinjevcu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Požar na Zrinjevcu Požar na Zrinjevcu Foto: DNEVNIK.hr +9 Požar na Zrinjevcu - 4 Galerija 1/14 >>
Vatrogasci i dalje dežuraju na požarištu zgrade u Ulici Petra Berislavića 2 u Zagrebu.

Požar je izbio sinoć oko 22 sata na krovištu zgrade, a stavljen je pod nadzor za sat vremena. Požar je gasilo 30 vatrogasaca s 11 vozila. "Zbog vremenskih uvjeta, odnosno vrućine dignuto je više vozila i vatrogasaca", rekao nam je zapovjednik JVP-a Zagreb Siniša Jembrih. 

Požar krovišta zahvatio je dužinu od oko 30 metara i širinu od 12 metara. Probijena je međustropna konstrukcija, a vatra je zahvatila odvjetnički ured koji se nalazi u potkrovlju. Vatra je zahvatila tri kvadratna metra odvjetničkog ureda. 

U požaru nije bilo ozlijeđenih. Od građana se neslužbeno doznaje da se iz oluka vidjelo izbijanje struje. Pretpostavlja se da je žica pod naponom spojila oluk. 

Uzrok i štetu utvrdit će policija očevidom. Na požarištu se još uvijek nalazi jedno vozilo s vatrogascima. 

Pročitajte i ovo Požar na Zrinjevcu IZ MINUTE U MINUTU FOTO I VIDEO Vatrogasci uspjeli lokalizirati veliki požar u centru Zagreba: "Osjetio se grozan miris... Vatrogasci su napravili odličan posao"

Arheološki muzej u Zagrebu nije pretrpio oštećenja u požaru, priopćili su. Zgrada čiji je novoobnovljeni krov zahvaćen sinoćnjim požarom dio je uličnog bloka čije zgrade s tri strane omeđuju dvorište i Lapidarij Arheološkog muzeja u Zagrebu, a nalazi se na južnoj strani Lapidarija te se također spaja sa samom zgradom Muzeja na njenom južnom dijelu.

Pročitajte i ovo Požar na Zrinjevcu - 5 VATROGASCI POBIJEDILI VATRU VELIKA VIDEO/FOTOGALERIJA Pogledajte kako je izgledala buktinja u strogom centru Zagreba

Buktinja na krovu zgrade u Berislavićevoj, iako je bila blizu Arheološkog muzeja u Zagrebu, nije zahvatila Muzej i obuzdana je nešto prije 23 sata zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, naveli su u priopćenju. 

O požaru se u utorak prijepodne oglasila i PU zagrebačka. 

Jučer, 18. srpnja oko 22 sati, u Centru, na raskrižju Berislavićeve ulice i Trga Nikole Zrinskog iz za sada neutvrđenog razloga izbio je požar krovišta dviju zgrada, kojom prilikom je oštećeno oko 1500 kvadrata krovišta.

Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Zbog požara, tramvajski promet bio je obustavljen od 22.12 do 04.33 sati, dok je Berislavićeva ulica od Gajeve do Trga Nikole Zrinskog zatvorena za cestovni promet sinoć od 22.03 sati. Slijedi očevid", priopćila je PU zagrebačka. 
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene