Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Natezanje se nastavlja

Srbija je bijesna zbog izjave Radmana, poslali su prosvjednu notu, a sada se oglasilo naše Ministarstvo

Aktualno Galerija Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić Foto: Afp Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić Foto: Marko Markovic/Cropix Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić Foto: Afp +0 Aleksandar Vučić Galerija 1/4 >>
Nakon prosvjedne note Srbije Hrvatskoj zbog izjava ministra Gordana Grlića Radmana očitovalo se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Odbacuju optužbe i pozivaju Srbiju da uskladi politike s EU.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova odbacilo je navode o miješanju u unutarnje poslove Republike Srbije nakon što je Srbija je uputila prosvjednu notu Hrvatskoj zbog izjava šefa hrvatske diplomacije Gordana Grlića Radmana.

Ministar je rekao da je predsjednik Aleksandar Vučić ruski trabant, a službeni Beograd je to proglasio miješanjem u unutarnje stvari Republike Srbije.

"Ministar Gordan Grlić Radman konstatirao činjenicu o neusklađivanju Srbije s vanjskom i sigurnosnom politikom Europske unije, glede ruske agresije na Ukrajinu", istaknuli su iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ukrao bager, tražio zlato U gradskom parku napravio kolibu s kaminom i trakom za trčanje, građani uznemireni: "To je tempirana bomba"

Ponovno su upozorili Srbiju da iskorištava EU dok paralelno odbija osuditi rusku agresiju. "Kao što smo već isticali, ne može se biti kandidatkinjom za članstvo u EU i koristiti sve dobrobiti toga, a pritom neprincipijelno i proračunato izbjegavati osudu ruske agresije i EU politike vezano uz to", poručili su.

Pročitajte i ovo Lov na krivotvorine - 3 Domišljati lopovi Žestoka borba protiv krijumčara novca! Carinici u pošiljci otkrili posebni papir: "U prošloj godini zaplijenjeno 340 tisuća eura krivotvorenih novčanica"

"Ovakve izjave iz Republike Srbije još jednom pokazuju svjesno i sustavno negiranje činjenica o naravi događaja u Ukrajini, odnosno stvarni stav Srbije prema tome.

Europska obitelj ima svoje vrijednosti, koje uključuju i poštivanje međunarodnog poretka. Taj međunarodni poredak narušen je ruskom agresijom na suverenu i neovisnu Ukrajinu.

Stoga pozivamo još jednom Srbiju da što prije prema pitanju agresije na Ukrajinu, uskladi svoju politiku sa zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom EU i tako se uistinu svrsta na pravu stranu povijesti", poručili su glasnogovornici Ministarstva za kraj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene