F-16 (Foto: AFP)
F-16 (Foto: AFP)

MORH traži do 20 osoba za prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija - vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.


U akademskoj godini 2018./2019. u status kadeta/kadetkinja bit će primljeno do 20 kandidata/kandidatkinja, upisanih na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija (3+2 godina) na preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Vezani članci Damir Krstičević (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Krstičević osudio napad na maloljetnika u Otočcu: "Svi koji se nečasno ponašaju ići će van iz Hrvatske vojske" Evelino Vale, muškarac kojeg su napala trojica huligana u Puli (Foto: Dusko Marusic/Pixsell) Pripadnik Tigrova i dvojica mladića optuženi za stravičan napad na 68-godišnjaka u Puli: "Znali su da se ne može obraniti"

Napominjemo kako je od ove godine godišnja upisna kvota za studij Aeronautika - vojni pilot povećana s 10 na 20 kandidata, a radi se i na razvoju i proširenju studija aeronautike za potrebe školovanja vojnih pilota u svjetlu povećanog interesa zbog nabave borbenih aviona F-16 C/D Barak.

Rok za podnošenje prijava je 16. travnja 2018. , a više o natječaju možete saznati na ovoj poveznici.