F-16 (Foto: AFP)
F-16 (Foto: AFP) Foto: Afp

MORH traži do 20 osoba za prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija - vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.


U akademskoj godini 2018./2019. u status kadeta/kadetkinja bit će primljeno do 20 kandidata/kandidatkinja, upisanih na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija (3+2 godina) na preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Vezani članci Vojni poligon na Slunju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Skočio s litice u ponor: Pripadnici HV-a spasili migranta na vojnom poligonu u Slunju Pogled iz aviona (Foto: Dnevnik.hr) Vlada produžila rok do kojeg se države koje su nam spremne prodati borbene avione moraju očitovati

Napominjemo kako je od ove godine godišnja upisna kvota za studij Aeronautika - vojni pilot povećana s 10 na 20 kandidata, a radi se i na razvoju i proširenju studija aeronautike za potrebe školovanja vojnih pilota u svjetlu povećanog interesa zbog nabave borbenih aviona F-16 C/D Barak.

Rok za podnošenje prijava je 16. travnja 2018. , a više o natječaju možete saznati na ovoj poveznici.