Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 10 nekretnina u vlasništvu države, među kojima je vila u Grškovićevoj, gdje je bila rezidencija bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

Galerija Nekadašnja Mesićeva rezidencija (Foto: Pixsell, Tomislav Miletić) Grškovićeva 13 (Foto: Ministarstvo državne imovine) Pantovčak, vila (Foto: Ministarstvo državne imovine) +7 Hotel Iž, Zadar (Foto: Ministarstvo državne imovine)

Vila u Grškovićevoj 13, iz koje je Mesić deložiran početkom prošle godine odlukom Vlade, ima 350 četvornih metara, a početna je cijena 5,28 milijuna kuna. Zainteresirani kupci moći će je obići 23. kolovoza u 12 sati ili po dogovoru, navodi se u javnom pozivu Ministarstva državne imovine. Ministarstvo je tu vilu pokušalo prodati i početkom ove godine, uz početnu cijenu od 6,2 milijuna kuna.

Vezani članci Bespravna gradnja u Vruji - 4 Stigla još jedna kazna za Vruju: Latković mora platiti još 70.000 kuna, dobio i naloge za rušenje Cijepljenje, ilustracija Pozvali sve na cijepljenje, a doza im nestalo već nakon 10 minuta: "Kako da budemo odgovorni?"; Stiglo i objašnjenje: "Došli su nam iz susjednih županija..."

Država je ponudila na prodaju i vilu na Pantovčaku, površine 675 četvornih metara, a početna je cijena 18,15 milijuna kuna. Zainteresirani kupci nekretninu će moći pogledati 22. kolovoza u 12 sati ili po dogovoru.

Prodaje se Hotel Iž u Zadru

Nadalje, oglašena je prodaja Hotela Iž u Zadru, s početnom cijenom od 6,6 milijuna kuna. U nekretnini se nalazi bespravni korisnik s obitelji, protiv kojeg se kod Općinskog suda u Zadru vodi sudski postupak radi ispražnjenja apartmana 118, u zgradi Hotela Iž, Ulica bana Josipa Jelačića 4A, a postupak nije pravomoćno okončan, piše u javnom pozivu Ministarstva državne imovine.

Napominje se kako Republika Hrvatska ne odgovara kupcu za bilo kakva ograničenja uporabe nekretnine niti kupac može prema Republici Hrvatskoj postavljati druge stvarno pravne ili obvezno pravne zahtjeve te zahtjev za naknadu štete po bilo kojoj osnovi, kao niti tražiti novčanu naknadu za stambeno zbrinjavanje bespravnog korisnika s obitelji.

Prodaju se zemljišta na raznim lokacijama

Ministarstvo je u javnom pozivu ponudilo na prodaju građevinska zemljišta, i to u Zagrebu zemljište površine 2079 četvornih metara, u općini Motovun površine 812 četvornih metara, a u Lipiku je na prodaji zemljište površine 2355 četvornih metara.

Na prodaju su ponuđena i zemljišta u Malom Lošinju površine 381 četvorni metar, u Puntu na Krku površine 132 četvorna metra, u općini Vižinada na prodaju je zemljište površine 785 četvorna metra te kuća i zemljište u Karlovcu.

Rok za podnošenje ponuda je 11. rujna

Rok za podnošenje ponuda za sve ponuđene nekretnine u državnom vlasništvu je do 11. rujna 2018. do 10 sati. Sve nekretnine prodaju se u zatečenom stanju "VIĐENO - KUPLJENO", a više detalja o javnom pozivu nalazi se ovdje.

Najboljim ponuditeljem smatrat će se onaj koji ponudi najvišu cijenu, a ako ponuditelj čija se ponuda prihvati odustane, gubi pravo na jamčevinu. U slučaju odustajanja prvog najboljeg ponuditelja, najboljim će se smatrati sljedeći koji je ponudio najvišu cijenu, uz uvjet da prihvati najvišu ponuđenu cijenu prvog ponuditelja, stoji u javnom pozivu.

U slučaju da pristignu dvije identične potpune ponude s istim iznosom ponuđene ugovorne cijene, ponuditelji će biti pozvani da u roku tri dana po primitku obavijesti u zatvorenoj omotnici dostave nadopunu ponude kako bi se donijela odluku o najpovoljnijem ponuditelju. Zakašnjele i nepotpune ponude neće se razmatrati, napominje se u javnom pozivu ministarstva.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju