Otok Smokvica (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Otok Smokvica (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U tijeku je javni poziv Ministarstva državne imovine za prodaju hotela Hrvatska u Baškoj Vodi te za zakupe nekretnina na otoku Smokvica.


Ministarstvo državne imovine do 20. lipnja provodi javni poziv za prodaju hotela Hrvatska u Baškoj Vodi te za zakupe nekretnina na otoku Smokvica, turističkog naselja Perna s hotelom Komodor i kampom Orebić i kampa Uvala Slana s apart hotelom Club Vala u Selcu, a ukupno za njih traži nešto malo iznad 56 milijuna kuna.

Vezani članci Punionica za električni automobil Ostalo još 1,8 milijuna kuna: Od četvrtka se ponovno primaju prijave za sufinanciranje električnih vozila Provjereno povodom Valentinova posjetilo mjesta s najviše neudanih žena i najviše nježena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Provjereno posjetilo dva mjesta poznata po samcima: "Žene su pune zahtjeva i muškarci se toga plaše. Ovce me bolje slušaju"

Ministarstvo je poziv za prodaju i zakup nekretnina objavilo na svojim stranicama gdje možete naći sve detalje.

Početni iznos zakupnine nekretnina za otok Smokvica je 4.910.000,00 kuna godišnje, dok jačevina za obziljnost ponude iznosi 245.500,00 kuna.

Da luksuzna zdanja na otoku Smokvici, u kojima je donedavna uživala obitelj Todorić, država daje u zakup, prošli je mjesec za Dnevnik Nove TV potvrdio ministar Goran Marić.

U javnom pozivu navodi se kako se na otoku ne smije više ništa graditi, te da će zakupac nekretnine koristiti za vlastite potrebe i/ili za obavljanje ugostiteljsko-turističke djelatnosti.

Država je ključeve 20-ak objekata na otoku Smokvici na kojem je ljeta provodila obitelj Todorić preuzela u rujnu prošle godine.