Pitanje rada nedjeljom civilizacijsko je pitanje, poručio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić na okruglom stolu na temu izmjena Zakona o trgovini.

Galerija Tomislav Ćorić Rad nedjeljom - ilustracija - 4 Rad nedjeljom - ilustracija - 3 +1 Rad nedjeljom - ilustracija - 2

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Čorić sudjelovao je na okruglom stolu na temu izmjena Zakona o trgovini. Raspravljalo se o radu nedjeljom u cijeloj državi, a ministar je za isti kazao kako je riječ o civilizacijskom pitanju.

Vezani članci Plin Rastu cijene struje i plina. Koliko? Ministar kaže da se još ne može izračunati Davor Božinović Božinović o dramatičnom porastu brojki u Dalmaciji: ''Ne bih isključio da se radi o omikronu.'' Najavio kontrole u novogodišnjoj noći

Prema izmjenama zakona, zabranio bi se rad nedjeljom, osim za šesnaest nedjelja u godini. Tijekom izlaganja na Hrvatskom katoličkom sveučilištu Ćorić je parafrazirao i svetog Franju Asiškog te rekao da treba početi od onoga što je nužno, učiniti moguće, a zatim će se moći učiniti i ono nemoguće.

Ministar tvrdi i da je više od polovice ispitanika u anketi Ministarstva zaključilo da je rad nedjeljom ''disfunkcionalna društvena pojava'' te da većina izabire poslove s neradnom nedjeljom, čak i po cijenu niže plaće.

"Idemo u smjeru zakona kojim će se rad nedjeljom zakonski urediti tako da nedjelja najvećem broju radnika bude upravo slobodna za obitelj, odnosno za prijatelje. Naš motiv je vrlo jasan, u konačnici on je iskazan i u programu kako HDZ-a, tako i Vlade RH i u tom kontekstu držimo da je to iskorak koji Hrvatskoj treba. Naravno da pritom promišljamo o svim mogućim učincima neradne nedjelje“, zaključio je Ćorić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju