Obavijesti Video Pretražite Navigacija
lažno oglašavanje

VIDEO Pripazite! Izgleda kao da ministar Beroš prodaje kremu protiv bolova, ali zapravo je riječ o nečem drugom

Vili Beroš, ministar zdravstva, upozorava na sve češću pojavu lažnog oglašavanja. Naime, i on sam postao je žrtva lažnog oglašavanja i krađe identiteta.

Ministar zdravstva Vili Beroš žrtva je krađe identiteta u oglasu u kojem preporučuje lijek za bolove u zglobovima, javilo je njegovo ministarstvo.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"'Upozoravam građane i pacijente na lažni oglas na društvenim mrežama u kojem se nedopušteno koriste moje fotografije i izjave o lijeku za bolove u zglobovima.

Lažno oglašavanje te krađa identiteta i zloupotreba mojeg imena, kao i ranije drugih liječnika, je za svaku osudu struke i medija te postupanje nadležnih institucija.

Pročitajte i ovo Angel Schonabaum, David Schonabaum, Delania Thurman sve puno izmeta Beba pronađena krvava s više od 50 ugriza po cijelom tijelu, uhitili roditelje: "Teško je to gledati, ovo je jedan od najgorih slučajeva"

Trebamo zaštiti naše građane i pacijente koji su u fokusu našeg djelovanja. Postojeće reformske aktivnosti u smjeru podizanja zdravstvene pismenosti jedan su od načina osvještavanja građana, a poduzimamo i korake prema drugim nadležnim ministarstvima i svim drugim institucijama u čijim nadležnostima je navedena problematika', istaknuo je ministar Beroš.

Ministarstvo zdravstva dodatno ukazuje na sve češću pojavu lažnih i netočnih oglasa o takozvanim ljekovitim proizvodima, pripravcima i metodama.

U takvim oglasima i tekstovima se često pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui liječnika iz javnog zdravstvenog sustava, kao što je vidljivo u posljednjem primjeru video isječka u kojem ministar Beroš preporučuje lijek za bolove u zglobovima.

Pored toga, nužno je upozoriti građane da kupnja takvih lijekova putem neprovjerenih internetskih izvora, oglasnika ili elektroničke pošte može ozbiljno ugroziti zdravlje te da nabavljaju lijekove isključivo na ovlaštenim prodajnim mjestima odnosno u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama jer se tamo nalaze provjereni i odobreni lijekovi Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

'Svjesni postojećeg trenda dezinformiranja i obmanjivanja javnosti, posebice na društvenim mrežama, Vlada i ova zdravstvena administracija čine oštri zaokret prema prevenciji i podizanju razine zdravstvene pismenosti u sklopu sveobuhvatne reforme zdravstva.

Kroz Preventivne zdravstvene preglede koji se provode u pet županija već sada uočavamo nižu zdravstvenu osviještenost stoga je sljedeći korak provedba projekta na nacionalnoj razini.

Pročitajte i ovo Ilustracija pokušali spasiti djevojku Učenica (15) izbodena u autobusu, otkriveni detalji zločina: Izbo ju je bivši dečko (17), prvo joj je dao buket - "Tresao sam se, htio sam je spasiti"

Uz spomenute preventivne preglede, uvodimo nove Nacionalne preventivne programe i reviziju modela postojećih te djelujemo i međuresorno kroz projekt Javne ustanove – prijatelji zdravlja kako bismo podizali zdravstvenu pismenost i kod generacija koje dolaze. Sve raširenije lažno oglašavanje jedan je od izazova na tom putu koji moramo svi zajedno premostiti.

Stoga apeliram na građane i pacijente da ne nasjedaju na oglase o čudotvornim lijekovima, slušaju svoje liječnike i aktivno brinu o svojem zdravlju. Jer, Zdravlje je prvo!', zaključio je ministar"


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene