Ministar zdravstva Vili Beroš
Ministar zdravstva Vili Beroš Foto: Patrik Macek/Pixsell

Nakon što su početkom tjedna vozači saniteta krenuli u štrajk do izjednačavanja plaća svim vozačima u sustavu saniteta, oglasio se ministar zdravstva Vili Beroš.


Oko 400 vozača saniteta, medicinskih sestara i tehničara u sanitetskom prijevozu u ponedjeljak je krenulo u štrajk. Najavili su da će štrajk trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva, odnosno do izjednačavanja plaća svim vozačima u sustavu saniteta.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako razumije opravdane zahtjeve, ali i da ne može podržati, kako tvrdi, nelegalan štrajk.

"Vezano uz protest vozača saniteta kojim se traži usklađivanje koeficijenata za obračun plaća u skladu sa složenošću poslova, Ministarstvo zdravstva razumije opravdane zahtjeve međutim, ne može podržati nelegalni štrajk koji su sindikati organizirali protivno propisima", istaknuo je Beroš.

Ministar zdravstva Vili Beroš Beroš komentirao najavljeni štrajk vozača saniteta: "Nema razloga za traženjem rješenja na ulici"

Sanitetsko vozilo (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Udruga za promicanje prava pacijenata prozvala štrajkaše u sanitetu: "Direktni ste krivci za nastalu štetu"

Beroš tvrdi kako je njegov stav utemeljen "prvenstveno na činjenici da su neopravdano zakinuti mnogobrojni pacijenti u cijeloj zemlji kojima je usluga sanitetskog prijevoza od izuzetne važnosti u liječenju i svakodnevnom obavljanju medicinskih usluga".

"Ministarstvo zdravstva i Vlada RH poduzimaju sve u okvirima financijskih mogućnosti da se riješi statusni i financijski problem zaposlenika u sanitetskom prijevozu star više od 11 godina iz doba Vlade SDP-a i njihovih koalicijskih partnera. Vjerujemo da će se vrlo brzo pronaći zadovoljavajuće rješenje tog pitanja", istaknuo je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju