Sanitetsko vozilo (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Sanitetsko vozilo (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata uputila je u ponedjeljak apel vozačima sanitetskog prijevoza da zaustave štrajk.


Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata uputila je apel vozačima sanitetskog prijevoza da zaustave štrajk poručivši im da obustavom rada direktno krše prava pacijenata i da će biti krivci za nastalu štetu.

Traženje svojih prava na ovakav način nije primjereno humanističkom načinu postupanja u zdravstvu. Vjerojatno ste predvidjeli da ćete biti direktni krivci za štetu nastalu pacijentima, ističe udruga u priopćenju.

Oko 400 vozača saniteta, medicinskih sestara i tehničara u sanitetskom prijevozu danas je stupilo u štrajk za koji kažu da će potrajati do ispunjenja njihovih zahtjeva, odnosno do izjednačavanja plaća svim vozačima u sustavu saniteta.

Vozači sanitetskog prijevoza od danas su u štrajku - 10 FOTO/VIDEO Vozači saniteta odgovorili na Beroševe prozivke: "Štrajkaši nisu monstrumi"

Počeo prosvjed vozača saniteta VIDEO Vozači saniteta krenuli u štrajk do ispunjenja zahtjeva: "Neka se snalaze kako znaju"

Udruga za promicanje prava pacijenata smatra da oni takvim postupanjem direktno krše prava pacijenata i prava osiguranika. Napominje da joj nisu sporni motivi nezadovoljnih vozača, već način na koji oni traže svoja prava "preko leđa pacijenata".

Štrajkašima poručuje da su uzrokovali odgode dijagnostičkih i terapijskih postupaka na koje su pacijenti bili naručeni, uskraćujući im time potrebnu zdravstvenu zaštitu.

"Neki pacijenti nemaju alternativu, stariji, nepokretni, koji žive sami nisu sposobni ići taxi prijevozom već moraju imati osiguran sanitetski prijevoz", upozorava udruga.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju