Ministar zdravstva Vili Beroš
Ministar zdravstva Vili Beroš Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Uoči sutrašnjeg štrajka vozača saniteta, ministar zdravstva Vili Beroš poručio je kako podržava svaki prosvjed u skladu sa zakonom, ali i da nema tolerancije za uskraćivanje zdravstvene skrbi.


Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je, uoči sutrašnjeg štrajka vozača saniteta, da podržava svaki prosvjed koji je u skladu sa zakonom, ali nema tolerancije za uskraćivanje zdravstvene skrbi.

"Svaki protest koji je u skladu sa zakonom je legitiman i demokratski način izražavanja stajališta i iskazivanja zahtjeva za rješenjem određenih otvorenih pitanja", istaknuo je Beroš u priopćenju.

S te strane, podržava najavljeni protest dijela vozača u sanitetskom prijevozu, ako je zakonski utemeljen s obzirom na nužnost pružanja zdravstvenih usluga pacijentima.

Vozilo hitne pomoći Vozači saniteta od ponedjeljka idu u štrajk: "Beroše, probudi se i prestani lagati"

Zvanje hitne pomoći, ilustracija Zovete hitnu pomoć, a zauzeto je? Zovete opet pa isto? Doznali smo kako je to moguće

Međutim, poručio je da, kao ministar zdravstva nema razumijevanja i tolerancije prema uskraćivanju zdravstvene skrbi najranjivijim građanima, kojima je sanitetski prijevoz ključan u njihovu liječenju i zbrinjavanju.

Dio vozača sanitetskog prijevoza za ponedjeljak je najavio početak štrajka, koji će trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva, odnosno donošenja uredbe kojom bi im se izjednačile plaće na razini cijele države, jer se danas razlikuju i po 1500 kuna, ovisno o županiji.

Beroš je poručio da se usuglašava rješenje sa svim dionicima koji odlučuju o tom pitanju te podsjetio da su Vlada i ministarstvo prošle godine uspostavili dijalog sa sindikatima i pokazali volju za rješavanjem tog pitanja.

Beroš je stoga poručio da nema razloga za traženjem rješenja na ulici ili "preko leđa" pacijenata.

Od domova zdravlja i vozača saniteta očekuje nastavak pružanja kontinuirane zdravstvene zaštite, kako bi u konstruktivnom i mirnom ozračju pružili maksimum bolesnicima te zajedničkim naporima pronašli rješenje na dobrobit djelatnika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju