Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Konavle su postale pravi mamac za sve one koji traže više od šetnje Stradunom ili ležanja na plaži, a to su prepoznali i u Europi.


Iz europskih fondova u Konavle je stiglo milijun kuna, s kojima su uređene planinarske i biciklističke staze. Provjerili smo što sve Konavle nude gostima.

Vezani članci Faisal bin Qassim Al-Thani Carstvo vrijedno gotovo dvije milijarde dolara ovaj šeik počeo je graditi sa samo 16 godina, inače živi daleko od očiju javnosti, ali Dubrovnik obožava! Slika nije dostupna Ovako izgleda pustolovni turizam

Najprije vožnja vlakićem, pa šetnja uz rijeku Ljutu. Glavna atrakcija je mlin star 400 godina. 'Ljudi vole nešto što je izvorno, autohtono, originalno, i u zadnje vrijeme se sve više i više to traži', kazao je Ivo Đivanović, voditelj obiteljskog gospodarstva.

Ovako izgleda pustolovni turizam

Od trčanja, penjanja, do bicikliranja, Konavle je i Europa priznala kao centar pustolovnog turizma, i u projektu pregogranične suradnje odobrila veliki novac.

'Ukupna vrijednost projekta na hrvatskoj strani je oko 150 tisuća eura. Uređena je pješačko biciklistička staza Ćiro duž cijelih Konavala, 32 kilometra', ispričao je Luka Anđelinić, Agroturizam Konavle. I upravo to privlači sve više gostiju.

Uz bogatu ponudu Konavle su postale destinacija za čitavu godinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook