Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Komentirajući današnje hrvatsko priznanje neovisnosti Kosova predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas kako je Vlada učinila jedino moguće i priznala političku realnost, a potpredsjednik IDS-a Damir Kajin smatra da ono neće dovesti u pitanje stabilnost Vlade.


"Srbija je susjed i važan partner, ali u ovom trenutku Vlada je učinila jedino moguće i priznala Kosovo jer to je politička realnost", izjavio je Milanović novinarima u sjedištu SDP-a.

Vezani članci Mario Aunedi Medek Suvlasnik tvrtke koja je radila stranicu koronavirus.hr: ''Ideju smo predstavili u Vladi, oni su rekli da to treba i pitali možemo li. Rekli smo da možda možemo" Kamere uhvatile Beroša i Božinovića u razgovoru o premijeru - 1 Beroš i Božinović zaboravili isključiti mikrofone, poslušajte razgovor prije sastanka s premijerom: "Nije ti on sretan kad dovodiš..."

Što se tiče stavljanja mandata na raspolaganje potpredsjednika Vlade Slobodana Uzelca, Milanović je rekao da očekuje, s obzirom na događanja posljednja dva tjedna, da i premijer Sanader idući tjedan podnese ostavku, a da je ostatak Vlade ne prihvati. "To je na žalost, ritam koji je Vlada započela i to je pomalo neozbiljno", rekao je Milanović.

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin izjavio je danas kako je priznanje Kosova od strane hrvatske Vlade priznavanje političkog realiteta, te ocijenio kako ono neće dovesti do krize Vlade.

"Priznanje Kosova politički je realitet koji Hrvatska nije mogla izbjeći", rekao je Kajin u izjavi za Hinu dodajući da je Hrvatska mogla priznati Kosovo i ranije.

Kajin smatra da priznanje neće dovesti u pitanje stabilnost Vlade, odnosno da će Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) ostati u Vladi.

"Kao što ZERP nije doveo do razlaza Sanadera i Friščića tako ni priznanje Kosova neće dovesti do razlaza Sanadera s Pupovcem i Stanimirovićem", rekao je Kajin izrazivši uvjerenje da će potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac (SDSS) ostati u Vladi.

"Ne očekujem ništa dramatično što bi poremetilo funkcioniranje sadašnje Vlade ni na međunarodnom ni na unutarnjopolitičkom planu", dodao je Kajin koji smatra da priznanje Kosova ne bi trebalo poremetiti ni političke ni gospodarske odnose sa Srbijom.