Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: Priznanjem Kosova Vlada priznala političku realnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući današnje hrvatsko priznanje neovisnosti Kosova predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas kako je Vlada učinila jedino moguće i priznala političku realnost, a potpredsjednik IDS-a Damir Kajin smatra da ono neće dovesti u pitanje stabilnost Vlade.

"Srbija je susjed i važan partner, ali u ovom trenutku Vlada je učinila jedino moguće i priznala Kosovo jer to je politička realnost", izjavio je Milanović novinarima u sjedištu SDP-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Što se tiče stavljanja mandata na raspolaganje potpredsjednika Vlade Slobodana Uzelca, Milanović je rekao da očekuje, s obzirom na događanja posljednja dva tjedna, da i premijer Sanader idući tjedan podnese ostavku, a da je ostatak Vlade ne prihvati. "To je na žalost, ritam koji je Vlada započela i to je pomalo neozbiljno", rekao je Milanović.

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin izjavio je danas kako je priznanje Kosova od strane hrvatske Vlade priznavanje političkog realiteta, te ocijenio kako ono neće dovesti do krize Vlade.

"Priznanje Kosova politički je realitet koji Hrvatska nije mogla izbjeći", rekao je Kajin u izjavi za Hinu dodajući da je Hrvatska mogla priznati Kosovo i ranije.

Kajin smatra da priznanje neće dovesti u pitanje stabilnost Vlade, odnosno da će Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) ostati u Vladi.

"Kao što ZERP nije doveo do razlaza Sanadera i Friščića tako ni priznanje Kosova neće dovesti do razlaza Sanadera s Pupovcem i Stanimirovićem", rekao je Kajin izrazivši uvjerenje da će potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac (SDSS) ostati u Vladi.

"Ne očekujem ništa dramatično što bi poremetilo funkcioniranje sadašnje Vlade ni na međunarodnom ni na unutarnjopolitičkom planu", dodao je Kajin koji smatra da priznanje Kosova ne bi trebalo poremetiti ni političke ni gospodarske odnose sa Srbijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene