Milan Bandić danas je posjetio divlji deponij u Zagrebu na koji su komunalne službe reagirale tek kada je o njemu objavljena priča u emisiji Provjereno.

Galerija Uklanjanje otpada u zagrebačkom naselju Savica (Foto: dnevnik.hr) - 6 Uklanjanje otpada u zagrebačkom naselju Savica (Foto: dnevnik.hr) - 5 Uklanjanje otpada u zagrebačkom naselju Savica (Foto: dnevnik.hr) - 4 +3 Uklanjanje otpada u zagrebačkom naselju Savica (Foto: dnevnik.hr) - 3

Milan Bandić danas je posjetio divlji deponij u zagrebačkom naselju Savica, a i danas nije dao jasan odgovor na pitanje kako je nastao divlji deponij ovakve veličine.

Vezani članci Provjereno o slučaju u Splitu - 2 U stan im se uselio nepoznat čovjek: Ne plaća režije, policija intervenirala devet puta. Obije bravu i tako ukrug Pas kojeg je zlostavljao Ivor Ivanišević - 3 Srušena presuda u slučaju od kojeg se okreće želudac: Zaposlenik Europskog parlamenta ponovo će na sud zbog silovanja svoga psa

Obraćajući se novinarima Badić je rekao kako se radi o tolikom problemu da će im "Bog oprostiti što danas rade". Rekao je i da postoji stotine sličnih mjesta i da će se iza Uskrsa organizirati da na svakom od tih mjesta bude po jedan komunalni redar kako bi se stalo na kraj uljezima. Poručio je da odgovorni za ovakva mjesta nisu Zagrepčani, nego "neodgovorni ljudi, hulje i hijene koje rade ekocid".

Raščišćavanje divljeg deponija na Savici trajat će oko mjesec dana, a Bandić je rekao da kamioni s lokacije neće otići dok sve ne bude riješeno.

No, na konkretno pitanje naše novinarke kako je moguće da ovoliki deponij nastane blizu centra grada, zašto grad nije prije reagirao i hoće li odgovorni dobiti otkaz, Bandić nije dao konkretan odgovor.

"Da sam ja toliko pametan kao vi, ja bih bio nešto više, a ne gradonačelnik, to je odgovor na vaše pitanje", rekao je Bandić koji je poručio da zbog ovog slučaja nitko neće dobiti otkaz, nego da će oni koji to ubuduće budu radili dobiti kazne.

Više puta Bandić se umjesto da da konkretan odgovor na pitanja, u svom stilu zapitao je li možda netko s Nove TV dovozio otpad na deponij. 

"Ja sam ovdje na Veliku subotu došao, cijenite to i prenesite to. Jučer me vaš kolega pitao u Dvercu, vidi bogati, u Dvercu me pitao o otpadu. Rekao sam da ćemo na licu mjesta o tome govoriti. Ja sam jedini čovjek u Hrvatskoj koji na licu mjesta govori o stvarima i što bi papa Franjo rekao govorim djelima", rekao je Bandić.

A što je još poručio (ne)odgovarajući na pitanja naše novinarke pogledajte u Dnevniku Nove TV u 19:15 sati.

Podsjetimo, tek nakon što je Provjereno objavilo priču o golemom divljem odlagalištu otpada reagirale su komunalne službe koje su problem dotad ignorirale.

Gradske službe godinama su žmirile pred problemom ovog golemog divljeg odlagališta usred grada, na području zaštićene prirode i u blizini vodocrpilišta koje napaja dio Zagreba. Tek nakon što je Provjereno počelo istraživati i objavilo priču o ovom problemu, progledale su i nadležne gradske službe i počele s uklanjanjem otpada.

Kako je uopće mogao nastati divlji deponij ovakve veličine, gradonačelnik Milan Bandić u petak nije odgovorio. "Tamo ćemo na licu mjesta o tome", rekao je i otišao.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju