Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog zabrinjavajućeg stanja

Treći put u tri godine: Međunarodna misija za zaštitu medijskih sloboda dolazi u Zagreb

Konzumacija medijskih sadržaja (Foto: Guliver/Thinkstock)
Konzumacija medijskih sadržaja (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
Međunarodna misija, ističu u HND-u, boravit će u Zagrebu 6. i 7. ožujka kako bi dobila dodatne informacije o trenutačnoj situaciji u medijima u Hrvatskoj.

Misija predstavnika Medijske organizacije jugoistočne Europe (SEEMO), Europske federacije novinara (EFJ), Europske radiodifuzijske unije (EBU) i Promatračka misija za područje Balkana i Kavkaza - Transeuropa (OBC) u srijedu 6. ožujka dolazi u posjet Hrvatskoj u povodu zabrinjavajućeg stanja u hrvatskim medijima, izvijestili su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Riječ je o trećem posjetu Misije Hrvatskoj u manje od tri godine. Misija je prvi put došla u lipnju 2016. godine, nakon čega je objavila izvještaj ''Croatia: Media Freedom in Turbulent Times".

Potom je ponovo posjetila Hrvatsku u siječnju prošle godine, kada je zaključila da su stanje na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), porast govora mržnje i nedovršena medijska politika najveći problemi na hrvatskoj medijskoj sceni. U lipnju prošle godine Misija je objavila izvještaj "Hrvatska: govor mržnje u porastu, ali ima nade za promjene", s nizom preporuka za poboljšanje situacije.

Međunarodna misija, ističu u HND-u, boravit će u Zagrebu 6. i 7. ožujka kako bi dobila dodatne informacije o trenutačnoj situaciji u medijima u Hrvatskoj.

Rad Misije podržava veći broj drugih međunarodnih organizacija, koje su najavile da će podržati nalaze i preporuke što će ih predstavnici Misije pripremiti nakon posjeta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene