Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medicinske sestre i tehničari

'Datum štrajka svima će biti iznenađenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medicinske sestre i tehničari najavili su štrajk zbog ugroženih prava trenutnim privremenim Kolektivnim ugovorom.

Na današnjoj press konferenciji, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara objavljeno je kako idu u štrajk, no ne žele objaviti koji će biti točan datum.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Nakon neuspješnih pregovora Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..." Slika nije dostupna Nezadovoljni manjim plaćama Medicinske sestre i tehničari najavili ŠTRAJK

'Donijeli smo odluku da u štrajk svakako idemo, ali datum nije određen. Možemo samo reći kako će on biti iznenađenje za svih. Vodit ćemo računa da je turistička sezona u Hrvatskoj veoma važna za punjenje proračuna, ali možemo najaviti vruću sindikalnu jesen', izjavila je Anica Prašnjak, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara.

>> Samo jedan sindikat potpisao novi kolektivni ugovor u zdravstvu

Članovi sindikata nezadovoljni su privremenim KU zbog kojeg su im plaće smanjene i do 30 %, odnosno, do čak 2000 kn, te su neki čak dobili i kraće godišnje odmore.

Napominju kako ih je ministar zdravlja Rajko Ostojić pozvao na razgovor u srijedu, pa su zbog 'dobre volje' koju je pokazao privremeno odgodili štrajk, u kojeg u nijednom slučaju ne odustaju, ukoliko im ne budu vraćena prava iz dokinutog Kolektivnog ugovora iz 2013. godine. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene