Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon višesatnih pregovora

Samo jedan sindikat potpisao novi kolektivni ugovor u zdravstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pregovora o novom kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, potpis na dokument stavio je tek jedan sindikat.

U Ministarstvu zdravlja danas su održani pregovori s tri reprezentativna sindikata u zdravstvu o novom Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, nakon što je sud prethodni kolektivni ugovor proglasio ništetnim, priopćeno je iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Superizborna godina Plenković na prvoj sjednici Vlade u 2024. o uspjesima i paketu poreznih izmjena: "Našim će građanima rasti plaće" Slika nije dostupna Ministar Ostojić i sindikati Nastavljaju se pregovori oko novog Kolektivnog ugovora

>> Linić naredio - vratiti novac državi!

Nakon višesatnih pregovora novi kolektivni ugovor s Vladom potpisao je Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi, a nisu ga potpisali Hrvatski liječnički sindikat i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara/medicinskih tehničara.

Kolektivni ugovor sadrži prava koja su zaposleni u zdravstvu imali prije potpisivanja sada ništetnog kolektivnog ugovora iz 2011. godine. Potpisan je na tri mjeseca tijekom kojih će započeti novi kolektivni pregovori.

Sklapanje Kolektivnog ugovora bilo je nužno zbog nastavka redovite isplate plaća zaposlenima u zdravstvu, posebice radi obračuna i isplate plaće za lipanj, koja treba započeti idućih dana, kaže se u priopćenju.

Pregovori o novom kolektivnom ugovoru uslijedili su nakon što je zagrebački Županijski sud 16. travnja potvrdio presudu Općinskog radnog suda kojom je utvrđeno da je Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja iz listopada 2011. sklopljen na nezakonit način, te da je kao takav ništetan i bez pravnog učinka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene